Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

ΧΑΝΤΜΠΟΛ


Aθλητικός Οργανισμός Δήμου Εσπερίων

Τα παιδιά γνώρισαν το μίνι χάντμπολ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη στο σχολικό κέντρο Βελονάδων του Δήμου Εσπερίων η «ημέρα Χάντμπολ», μία εκδήλωση για την οποία συνεργάστηκαν ο Δήμος Εσπερίων με τον Πολιτιστικό και Αθλητικό του Οργανισμού, η διεύθυνση του σχολείου και ο σύλλογος διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων, η Τοπική Επιτροπή Χειροσφαίρισης, με την στήριξη της διεύθυνσης Α΄βάθμιας εκπαίδευσης Κέρκυρας.

Εκδήλωση που έδωσε σε όλα τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, την δυνατότητα να παίξουν και να γνωρίσουν το άθλημα της χειροσφαίρισης , έτσι όπως εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία στις μικρές ηλικίες, δηλαδή με κανονισμούς προσαρμοσμένους για μικρούς «αθλητές».

Δια μέσου της υπευθύνου του Δημοτικού Οργανισμού κ. Μαρίας Κληρονόμου, ο Δήμαρχος Εσπερίων κ. Αυλωνίτης έστειλε ένα μήνυμα προς τα παιδιά και προς τους παρευρισκόμενους, τονίζοντας τη σημασία της άθλησης στην σωματική και ψυχική υγεία των νέων ανθρώπων και ότι το ζητούμενο είναι η άθληση να γίνεται βίωμα από μικρές ηλικίες, να «βιώνεται» έως τα …. βαθιά γεράματα. Και σε αυτήν την κατεύθυνση δήλωσε πως ο Δήμος προσπαθεί να είναι κοντά και να δώσει τα κίνητρα εκείνα που θα συμβάλλουν στην επιτυχία του σκοπού. Σκοπός που μπορεί να επιτευχτεί με την συνεργασία φορέων , όπως στην προκειμένη εκδήλωση. Επιπλέον υποσχέθηκε ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια (ήδη ημέρα χάντμπολ προγραμματίζεται και σε άλλες σχολικές μονάδες του Δήμου) και θα καθιερωθούν τέτοιες «γιορτές νεολαίας». Επίσης, ευχαρίστησε την Α βάθμια εκπαίδευση για την συνεργασία της , την τοπική Επιτροπή Χειροσφαίρισης και συνεχάρη την διεύθυνση και τους διδάσκοντες στο σχολικό κέντρο Βελονάδων

Από μεριάς του ο κ. Κόντης, πρόεδρος της ΤΕΧ Κέρκυρας, δήλωσε πως το χάντμπολ είναι ένα άθλημα που αγκάλιασε η Κέρκυρα κι έχει κάνει υπερήφανους τους Κερκυραίους με τις διακρίσεις του σε Πανελλήνιο και Παγκόσμιο Επίπεδο.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι το χώρο της εκδήλωσης κοσμούσαν τα πανό του δήμου Εσπερίων με σύνθημα «στον αθλητισμό αξία έχει η συμμετοχή» και πανό της ΤΕΧ Κέρκυρας με φωτογραφίες των διεθνών Κερκυραίων αθλητών Τσιλιμπάρη , Βασιλάκη, Ριγανά και Κουλούρη, ενώ η ευρηματικότητα των παιδιών απεικονίστηκε σε πολλά αυτοσχέδια πανό , με ονόματα κύρια, των ομάδων τους.

Σε όλα τα παιδιά μοιράστηκαν διπλώματα συμμετοχής, στους μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ’ τάξης μετάλλια και κύπελλα ενώ στο τέλος μοιράστηκαν αναψυκτικά και γλυκά, όλα με την ευθύνη του Δήμου Εσπερίων
Παραβρέθηκε το μέλος της ΤΕΧ Κέρκυρας κ. Ρούσινος, οι προπονητές Τριβυζάς , Κακαρούγκα, Κούρκουλος και ο οργανωτικός υπεύθυνος της ΤΕΧ Κέρκυρας Νίκος Πέρρος. Τα παιγνίδια διεύθυνε ο νεαρός ταλαντούχος Κερκυραίος διαιτητής Κώστας Μουλίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου