Πέμπτη 16 Απριλίου 2009

ΠΥΓΜΑΧΙΑ


Θετική εμφάνιση των Κερκυραίων αθλητών και της Εθνικής ομάδας στο διεθνές τουρνουά της Αλβανίας

Ασημένιες γροθιές

Με τρία ασημένια μετάλλια στις αποσκευές της και το μοναδικό νοκ-άουτ της διοργάνωσης από τον Βασίλη Μηλιώτη επέστρεψε η ελληνική αποστολή από την πόλη Σκόνδρα της Αλβανίας όπου διεξήχθη το διεθνές τουρνουά με τη συμμετοχή 50 αθλητών από 8 χώρες.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Βασίλης Κονταξής (54κ.), Γεράσιμος Λεπενίτσης (64κ.) και Βασίλης Μηλιώτης (69κ.). Ο Κονταξής στον τελικό της κατηγορίας του ηττήθηκε από τον Ιρλανδό Λίτμπρεκ με 11-3 στα σημεία.
Στον τελικό των 64κ. ο Λεπενίτσης έχασε από τον Γάλλο Μαρζιλέ με διακοπή στον α’ γύρο.
Τέλος στα 69κ. ο Βασίλης Μηλιώτης έχασε από τον Αλβανό Κισιλεσμίρ με 21-6 στα σημεία μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό με δυο νοκ-ντάουν σε βάρος του Αλβανού πυγμάχου .Η παρουσία όμως των 2000 περίπου Αλβανών θεατών κατάφερε και ανέτρεψε το αποτέλεσμα σε μια δύσκολη νίκη του Κισιλεσμιρ ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και των δυο αντιπάλων για το θέαμα και την προσπάθεια τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης βρέθηκε σε καλή κατάσταση και κατάφερε ένα εκπληκτικό νοκ-άουτ ( Κ.Ο.) στον ημιτελικό με αντίπαλο τον αθλητή Ντομπρασίνοβιτς Ντάρκο από τη Σερβία – Μαυροβούνιο.

Ο τεχνικός σύμβουλος της ομοσπονδίας Χρήστος Μοσχάτ τόνισε: «Είμαι πανευτυχής που και οι δυο Κερκυραίοι πυγμάχοι μας κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο σε ένα δυνατό τουρνουά, όπου μετείχαν και πυγμάχοι που είχαν αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου