Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

Πανέτοιμοι στο Δήμο Μελιτειέων για τη διοργάνωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος


Οι κορυφαίοι της "γηραιάς ηπείρου" στον Ίσσο !


Το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα συλλογών 2009 στο Beach Handball, το Masters, σε κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, πρόκειται να διεξαχθεί στο νησί μας και συγκεκριμένα στην παραλία Ίσσος του Δήμου Μελιτειέων στις 30 - 31 Μαΐου και πρόκειται σίγουρα για μια μεγάλη επιτυχία που αντανακλά σε ολόκληρο τον Ελληνικό αθλητισμό.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EHF) πάρθηκε στην προγραμματισμένη συνδιάσκεψη στα Σκόπια στις 14 Δεκεμβρίου του 2008 και οφείλεται κυρίως:

* Στην άρτια τεκμηριωμένη πρόταση- φάκελο που κατάθεσε ο Δήμος Μελιτειέων
* Στην καλή οργανωτική δομή των πρωταθλημάτων που έχουν διεξαχθεί στην παραλία Ίσσος τα τελευταία χρόνια και που είναι ενταγμένα στο «European Beach Handball Tour», έχοντας μάλιστα υψηλές βαθμολογίες
* Στις προβλεπόμενες παροχές, καθώς και
* ... στην ίδια την Κέρκυρα, αφού σαν προορισμός είναι ελκυστικός, με αξιόλογες υποδομές

Φυσικά, εδώ πρέπει να προστεθούν και άλλες παράμετροι, όπως οι πολύ καλές δημόσιες σχέσεις που έχουν οικοδομηθεί μεταξύ παραγόντων της Ελληνικής και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας με παράγοντες του Δήμου Μελιτειέων και του Κερκυραϊκού χάντμπολ γενικότερα, με επικεφαλής τον Νίκο Πέρρο, τον άνθρωπο που πρωτοστατεί εδώ και τρεις δεκαετίες στην ανάπτυξη και διάδοση του αθλήματος!

Ο Δήμαρχος Μελιτειέων, Γιάννης Λειβαδιώτης τόνισε: « Είμαστε πολύ χαρούμενοι, αφού η προσπάθειά μας να αναδείξουμε τον τόπο μας μέσα από εκδηλώσεις αθλητικές, μεγάλης εμβέλειας, διεθνούς θα λέγαμε, ευοδώνονται! Ο Δήμος μας απέδειξε πως έχει και την θέληση και την τεχνογνωσία να συνδυάσει το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού και σπουδαία γεγονότα! Η σπάνια σε χλωρίδα και πανίδα περιοχή, που περιλαμβάνει την Λίμνη Κορισσίων, τον Ίσσο με το κεδροδάσος και τις μοναδικής φυσικής ομορφιάς γραφικές παραλίες, θα γίνουν ακόμη πιο γνωστές με το κορυφαίο γεγονός για το νησί μας, το Πανευρωπαϊκό beach handball. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έτσι ώστε να πετύχουμε σαν Δήμος , σαν Κέρκυρα ,σαν Ελλάδα!»

Ενώ ο Γιάννης Αλεξάκης, πρόεδρος της αναπτυξιακής του Δήμου επισήμανε: «Το επίκεντρο του διεθνούς χάντμπολ για αρκετές ημέρες θα είναι η παραλία του Ίσσου, θα είναι η Κέρκυρα! Αποδείξαμε και στις προηγούμενες αθλητικές εκδηλώσεις πως δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε οργάνωση τίποτε από μεγάλους Δήμους της χώρας μας που διοργανώνουν αντίστοιχες εκδηλώσεις. Μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα οι φυσικές ιδιαιτερότητες του τόπου μας αλλά και η αγάπη μας για τον αθλητισμό».

Αλλά και O Πρόεδρος του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Μελιτειέων Γιάννης Πετράκης αναφέρθηκε στην σπουδαία αυτή διοργάνωση λέγοντας ότι « Ο Δήμος Μελιτειέων για μια ακόμη χρονιά πρωταγωνιστεί στα αθλητικά δρώμενα του νησιού μας και όχι μόνο. Η ανάληψη ευθύνης διοργάνωσης του ΕΒΤ Master 2009, μας χαροποιεί ιδιαίτερα αλλά και μας καλεί να αντιμετωπίσουμε με υπευθυνότητα την διεκπεραίωση του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος. Οι φορείς της Κέρκυρας, θεσμοθετημένοι, ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος πρέπει να βοηθήσουν, ο καθένας από την μεριά του. Θετικά αποτελέσματα από την διοργάνωση, θα έχουν θετικές προεκτάσεις για όλους, όχι μόνο για το Δήμο μας!»

Ανακοινώθηκαν από την Επιτροπή Μπιτς Χάντμπολ οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο ΕΒΤ MASTERS. Από Ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν οι πρωταθλήτριες ομάδες ΜΕΤΑΛΛΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ (άνδρες) και AVANT GARDE (γυναίκες).

Ειδικότερα στο EBT MASTERS 30-31 Μαϊου 2009 το οποίο θα διεξαχθεί στην παραλία Ίσσος θα λάβουν μέρος οι ομάδες:
ΑΝΔΡΕΣ:
*
ΑΧΑ Μπίχσταρς Μπούνταπεστ - Ουγγαρία (AXA Beachstars Budapest)
* Μπαλομάνο Πλάγια Μπαρμπάτε - Ισπανία (Balomano Playa Barbate)
* Ντετόνο Ζάγκρεμπ - Κροατία (Detono Zagreb)
* Μέγκα Σπορτ ΟΜCJ - Πορτογαλία (MEGA SPORT/OMCJ)
* Φρουντ ντερ Σόνν - Γερμανία (Freunde der Sonne)
* Λετενί Μπιτς Χάντμπολ Τιμ - Ουγγαρία (Letenye Beach Handball Team)
* ΤSHV Κάμελοτ - Ολλανδία (TSHV Camelot)
* Μεταλλοπλαστική Αριστοτέλης - Ελλάδα

Επιλαχούσες ομάδες:
*
Κέμο Πρόφιλι Ζάγκρεμπ - Κροατία (CHEMO PROFILI ZAGREB)
* Μπιτς Μποϋς Κολν –Γερμανία (Beach Boys Köln)
* Πεσκάνα Ολούζα - Κροατία (Pescana Oluja)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:
*
Γιουρόνικς Ναγκιατάντ - Ουγγαρία (EURONICS NAGYATAD)
* Βίπρεν Κάντιθ - Ισπανία (Vipren Cadiz)
* Φλάϊνγκ Κανγκαρού - Γερμανία (Flying Kangaroos)
* Πρόμιλκι -Τσεχία (Promilky)
* Πλάγιαντετ- Ελβετία (Playadettes)
* Ντετόνο Ζάγκρεμπ - Κροατία (Detono Zagreb)
* Μπιτς Γκερλς - Ουγγαρία (Beach Girls)
* Avant Garde - Ελλάδα

Επιλαχούσα ομάδα:
*
Ζεντεντράϊ -Ουγγαρία (Szentendrei nke)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου