Σάββατο 9 Μαΐου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Ανδρέας Δούσης αποκαλύπτει τα μυστικά της εξαιρετικής πορείας της Βολίδας



Η εξομολόγηση του ‘κάπτεν’ !

Ο Ανδρέας Δούσης, ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς ποδοσφαιριστές στο νησί, είναι ο αρχηγός της Βολίδας, της ομάδας δηλαδή που έχει κατακτήσει απόλυτα δικαιολογημένα με την εκπληκτική πορεία της τη συμπάθεια και την εκτίμηση των Κερκυραίων, και όχι μόνο, φιλάθλων.

Οι πανηγυρισμοί για την περιφανή πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών κράτησαν ελάχιστα αφού στο μικροσκόπιο του προπονητή-αναμορφωτή της Βολίδας Ρομπέρτο Μπολάνο έχει ήδη μπει ο Εθνικός Γαζώρου Σερρών, αντίπαλος στον ημιτελικό. Χαμηλοί τόνοι και σκληρή δουλειά χωρίς τυμπανοκρουσίες είναι άλλωστε το σήμα κατατεθέν της φετινής περιόδου για το συγκρότημα του Δήμου Αχιλλείων.

Ο φυσικός ηγέτης της Βολίδας εξηγεί όλες τις λεπτομέρειες για την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του:

- Ποιο είναι το κλίμα στην ομάδα ενόψει του ημιτελικού;
« Είμαστε μία ομάδα που χτυπάει όλα τα παιχνίδια μέσα – έξω, σε πρωτάθλημα ή κύπελλο. Όπως έχει αποδειχθεί δεν υπάρχει αντίπαλος στο Περιφερειακό που δε μπορούμε να κερδίσουμε. Με τον Εθνικό Γαζώρου θα κάνουμε ότι κάνουμε πάντα και θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Επειδή ήμουν παρών με τον ΑΟ Κέρκυρα στον τελικό(1992) με την Ασπίδα Ξάνθης (ήττα στα πέναλτυ) αλλά και στο χαμένο ημιτελικό (1998) κόντρα στον Ακράτητο, για τη Βολίδα είναι μία μεγάλη ευθύνη να γράψει ιστορία. Θα πρόκειται για τεράστια επιτυχία αν κατακτήσει το Κύπελλο Ερασιτεχνών, κάτι που δεν έχει κατορθώσει ποτέ ομάδα της ΒΔ Ελλάδας. Εμείς πάντως κοιτάζουμε μόνο τον ημιτελικό, να τον κερδίσουμε κι από εκεί και πέρα αν περάσουμε στον τελικό όπως δε φοβόμαστε κανένα, δε θα φοβηθούμε όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος. Στο κάτω-κάτω της γραφής, η ιστορία έχει γράψει, έχουμε πάει όσο πιο ψηλά μπορούμε κι ότι κι αν γίνει θα είναι καλό για μας».


- Η Βολίδα τη φετινή περίοδο εντυπωσιάζει, υπάρχει μυστική συνταγή;
« Είναι η 3η χρονιά που είμαι στη Βολίδα και μπορώ να πω ότι γίνεται μία εξαιρετική δουλειά που ξεκινά από το υπάρχον διοικητικό συμβούλιο. Η ομάδα πηγαίνει σκαλοπάτι - σκαλοπάτι κι έχει να επιδείξει μία πραγματικά φοβερή ομοιογένεια και μιλάμε συνολικά για μία αληθινή οικογένεια καθώς τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από την περιοχή. Επιπλέον είναι προπονητής ο Ρομπέρτο Μπολάνο που ανέλαβε από πέρσι, συν όσοι ήλθαν έχουν βοηθήσει να πετύχουμε ότι έχουμε καταφέρει. Εμπειρίες υπάρχουν όπως και πολύ ταλέντο. Απλά θεωρώ ότι χρειαζόταν να βρεθεί ο άνθρωπος που θα παντρέψει αυτά τα δύο στοιχεία και πιστεύω ότι ο Μπολάνο έχει καταφέρει πράγματα ως τώρα που θα τα ζηλεύουν πολλοί και για αρκετά χρόνια. Γιατί είναι πραγματικά σημαντική η περσινή επιλογή της διοίκησης και του προέδρου Γιάννη Βαρότση, που είναι φοβερός σαν άνθρωπος και σα χαρακτήρας όπως άλλωστε όλα τα μέλη του συμβουλίου, να διατηρήσουν το Ρομπέρτο στο τιμόνι της ομάδας. Εκτός του ότι βοηθά και αγωνιστικά όταν υπάρχει πρόβλημα, έχει κάνει την ομάδα μία οικογένεια. Αυτή τη στιγμή μιλά πολύς κόσμος σε όλη την Ελλάδα για τη Βολίδα λέγοντας όχι μόνο ότι έχει την καλύτερη ομάδα αλλά ότι παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο».


- Πόσο βοηθά ότι είστε η μόνη ομάδα στο νησί με ιδιόκτητο γήπεδο και με φυσικό χλοοτάπητα;
- « Είμαστε τυχεροί που διαθέτουμε αυτό το γήπεδο στο Δήμο Αχιλλείων, που είναι πρωτοπόρος σε πολλά πράγματα. Το θέμα όμως κυρίως είναι ότι ο Ρομπέρτο θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά επαγγελματικά. Αυτή είναι η ζωή του, αυτό του αρέσει κι αυτό θέλει να κάνει. Ασχολείται πάρα πολύ, έχει φοβερές γνώσεις και σε συνδυασμό με τις εμπειρίες του σα ποδοσφαιριστής γίνεται συνεχώς καλύτερος. Είμαστε πάντα ενημερωμένοι με κάθε λεπτομέρεια για τους αντιπάλους και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα ενώ και στον πάγκο έχει ‘φοβερό μάτι’, κάνει σωστές αλλαγές και γενικά κι αυτός έχει δείξει μέχρι τώρα πολύ καλά δείγματα».

- Μπορούσε η Βολίδα να διεκδικήσει κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα;
« Όταν ξεκινήσαμε στόχος ήταν η ομάδα να κάνει καλύτερη πορεία από πέρσι που είχε σωθεί την τελευταία στιγμή κι ότι γίνει. Αυτό δε σημαίνει ότι ήταν αυτοσκοπός το πρωτάθλημα. Το θέμα είναι ότι τα παιδιά πρώτα ευχαριστούνται το ποδόσφαιρο και μετά έχουν σημασία οι βαθμοί, κάτι βέβαια που έχει εμφυσήσει η διοίκηση όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό το πετύχαμε φέτος, βρεθήκαμε κάποια στιγμή πρώτοι αλλά πιστεύω ότι πληρώσαμε τις απουσίες λόγω τραυματισμών και τιμωριών. Το καλοκαίρι χρειάζονται μετρημένες διορθωτικές κινήσεις, να μη χαλάσει το οικογενειακό κλίμα αλλά οι επιλογές να είναι οι καλύτερες όπως έγινε φέτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου