Τρίτη 19 Μαΐου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Γηπεδικό και προγραμματισμός, τα ‘αγκάθια’ για τη νέα σεζόν


Όλα στον αέρα…

Ο Νίκος Παντέλης μετά τη λήξη του παιχνιδιού με την Καλαμάτα δε μάσησε τα λόγια του και μίλησε γενικότερα για τη χρονιά που έκλεισε αλλά ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτούν τα λόγια του όταν αναφέρεται στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να μπει ο ΑΟ Κέρκυρα στο δρόμο των επιτυχιών

Η αρχική τοποθέτηση του έμπειρου τεχνικού ήταν: « Σίγουρα ήταν ένα παιχνίδι διαδικαστικού χαρακτήρα, ελεύθερο χωρίς σκοπιμότητες. Εμείς μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς εμφανίσεις ή αν θέλετε από τέσσερις ήττες, ευτυχήσαμε να κερδίσουμε όχι για να σώσουμε τη χρονιά, απλά για να προσθέσουμε τρεις βαθμούς στο ενεργητικό μας. Δε νομίζω ότι χρειάζεται ιδιαίτερη κριτική.
Από κει και πέρα σημασία έχει η επόμενη μέρα για το σύλλογο και τι θα γίνει. Θεωρώ ότι με καλύτερες προϋποθέσεις η ομάδα θα μπορούσε να διεκδικήσει την άνοδο στη Σούπερ Λίγκ και πιστεύω ότι αν φτιάξουν κάποια πράγματα που είναι επιτακτική ανάγκη να φτιάξουν, θα έχει μεγαλύτερη τύχη την νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που αγαπάει αυτή την ομάδα. Σίγουρα οι τελευταίες απαράδεκτες ήττες από Καστοριά και Καλαμαριά μείωσαν κάπως τις καλές εντυπώσεις αν όμως απομονώσουμε αυτά τα δύο παιχνίδια, θεωρώ ότι η ομάδα καθ’ όλη τη διάρκεια υπερέβαλε εαυτό, προσπάθησε με αντίξοες συνθήκες και μιλάω για το γηπεδικό αλλά και για θέματα που άπτονται της διαιτησίας. Ίσως με καλύτερο προγραμματισμό του χρόνου να μπορέσει να διεκδικήσει το όνειρο της ανόδου».

Όταν ρωτήθηκε για τις προθέσεις του τόνισε:
« Εδώ και ενάμισι μήνα έχω παραδώσει μία έκθεση γιατί θεωρώ ότι ως επαγγελματίας προπονητής έτσι πρέπει να κάνω. Συζήτηση ουσιαστική δεν έχει γίνει αλλά βέβαια το θέμα είναι ότι δεν έχει σημασία τι θα κάνει ο Παντέλης με την Κέρκυρα αλλά σημασία έχει τι θα κάνει η Κέρκυρα με την Κέρκυρα. Εδώ υπάρχουν μεγάλα προβλήματα, πρέπει να γίνει σωστός προγραμματισμός και το κυριότερο, αυτό που ταλανίζει και μόνο όσοι είναι κοντά στην ομάδα το καταλαβαίνουν, είναι άλυτο το γηπεδικό πρόβλημα. Αν θέλετε την άποψη μου, για την πρώτη μεταγραφή της Κέρκυρας προτιμότερο είναι να μη πάρει κανένα παίκτη αλλά να αποκτήσει ένα γήπεδο. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που έχουν τα ηνία, θα πρέπει να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση γιατί σίγουρα βάζουν λεφτά, γίνεται μεγάλη οικονομική επένδυση αλλά όλα είναι στον αέρα. Μόλις φτάσει ο Οκτώβριος θα γίνουμε πάλι χαντμπολίστες, αθλητές του στίβου, μπασκετμπολίστες, αρσιβαρίστες και κάποια στιγμή θα πάμε για προπόνηση στο Κανόνι(ΕΠΣ Κέρκυρας) και θα υπάρχει ένας άλλος Φλαβίνιο ή άλλα παιδιά που αντιμετώπισαν προβλήματα. Έτσι δε μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας».

Photo by: Stamatis Katapodis

Σύμφωνα με τον προπονητή του ΑΟΚ η έλλειψη κινήτρων έπαιξε ρόλο για το άσχημο φινάλε στο πρωτάθλημα:
« Σίγουρα τα προβλήματα ξεκίνησαν από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι όπου ενώ σαν αποτέλεσμα (2-2) μπορούμε να πούμε ότι ήταν καλό, από εκείνο το σημείο κι έπειτα υπήρξε μία ‘εγκατάλειψη’. Κι επειδή ζούμε στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να κρατήσεις σε εγρήγορση έναν ποδοσφαιριστή χωρίς κίνητρο. Οι ποδοσφαιριστές είναι πανέξυπνοι, ξέρουν και καταλαβαίνουν τα πάντα. Οι δύο τελευταίοι μήνες δεν ήταν ότι το καλύτερο, θεωρώ όμως επειδή είμαστε επαγγελματίες προσπαθήσαμε αλλά τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που έπρεπε. Όπως όλοι έτσι έχω κι εγώ τις ευθύνες μου».
Ενώ για τη συνολική πορεία του ΑΟΚ επισήμανε:
« Θα κάνω ένα διαχωρισμό. Μέχρι το παιχνίδι με την Καστοριά είμαι ευχαριστημένος γιατί παρόλες τις δυσκολίες η ομάδα ξεπέρασε τον εαυτό της μιας και εκτός των άλλων έφαγε και κυνηγητό από τη διαιτησία ακόμη και σε ματς που έδειχνε η τηλεόραση. Όμως μετά δε δείξαμε καλή εικόνα και για αυτό είμαστε υπεύθυνοι».

Τέλος όσον αφορά τις πιθανότητες που έχει ο ΑΟΚ να πρωταγωνιστήσει του χρόνου απάντησε:
« Το πρώτο που θα φρόντιζα είναι να λυθούν τα δύο σοβαρά προβλήματα. Το ένα πολύ μεγάλο που είναι το γηπεδικό και δεύτερο θα πρέπει να υπάρξει ένας επαγγελματικός προγραμματισμός. Κι εννοώ ότι η διοίκηση οριοθετεί τους στόχους, τι ακριβώς έχει σκοπό να κάνει την επόμενη περίοδο και πάνω σε αυτό γίνεται ο σωστός προγραμματισμός για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα αυτής της χρονιάς»

Photo by: Stamatis Katapodis

Αμέσως μετά ο αρχηγός Γιώργος Πελαγίας διάβασε ανακοίνωση εκ μέρους όλων των ποδοσφαιριστών: « Με τη λήξη της περιόδου 2008-09 θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της ΠΑΕ Κέρκυρα και τον πρόεδρο κ. Σπύρο Καλογιάννη, τον κ. Γιώργο Λιμπάντζη καθώς και το φίλαθλο κόσμο, για την προσπάθεια που κάναμε όλοι μαζί. Παρότι δεν πετύχαμε το σκοπό μας που ήταν η άνοδος στη Σουπερ Λιγκ, θα θέλαμε να πούμε ότι λυπούμαστε για τη συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων οι οποίοι δε γνωρίζουν τις αντιξοότητες που υπάρχουν και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να αμφισβητεί την ηθική αυτής της ομάδας και ειδικότερα του προέδρου κ. Σπύρου Καλογιάννη. Όλοι γνωρίζετε ότι η ομάδα αυτή τη χρονιά είχε άνιση μεταχείριση από αστάθμητους παράγοντες. Πολλές ομάδες θα ήθελαν να έχουν κοντά τους αυτόν τον άνθρωπο γιατί όλοι γνωρίζουν το ήθος και την ποιότητα του χαρακτήρα του. Πολλοί από εμάς μπορεί να μην αγωνιζόμαστε του χρόνου στην Κέρκυρα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους προπονητές και τη διοίκηση για τη συνεργασία που είχαμε κι ευχόμαστε ένα καλύτερο αύριο για την ΠΑΕ Κέρκυρα».

Κλείνοντας ο Κύπριος αμυντικός σε προσωπική του τοποθέτηση τόνισε: « Οι ποδοσφαιριστές ξέρουν ποιες είναι οι ευθύνες τους και ποιες οι κακές στιγμές που υπήρξαν κι αναλαμβάνουν το μερίδιο που τους αναλογεί. Όμως ποτέ παρά τις δυσκολίες που είχαμε, δεν το βάλαμε κάτω και προσπαθήσαμε μέχρι τέλους. Από ένα σημείο και μετά, υπήρξε απογοήτευση η οποία μας στοίχισε και ίσως κάπου εκεί να χάσαμε και το δίκιο μας. Εύχομαι του χρόνου να αλλάξουν όσα ακούω τρία χρόνια ότι θα αλλάξουν και τελικά δε γίνεται τίποτα. Είναι αυτό που λείπει στην ομάδα της Κέρκυρας για να σταθεροποιηθεί στη Σούπερ Λιγκ. Είναι κρίμα που υπερτερεί σε άλλα ζητήματα ενώ κάποια που θεωρούνται δεδομένα για μία επαγγελματική ομάδα (γήπεδο, κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψεις) απουσιάζουν».
Για αύριο το απόγευμα(17.30) έχει προγραμματιστεί φιλική αναμέτρηση στο Εθνικό Στάδιο με τη Βολίδα που προετοιμάζεται για τον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο(30/5).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου