Τρίτη 26 Μαΐου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

Ξεκινά επίσημα η θερινή αγωνιστική περίοδος στον κλασικό αθλητισμό


Αυλαία για Μάνου - Κότση

Με όνειρα και ελπίδες ξεκινά επίσημα αύριο η θερινή αγωνιστική περίοδος για τη Λορέλα Μάνου και το Γιάννη Κότση που θα λάβουν μέρος στο «10ο Gala της Φιλοθέης» (17.00-ΕΤ1) και στο « 1ο Ελληνικό Γκραν Πρι Στίβου» στην Έδεσσα αντίστοιχα.

Οι δύο επικοντιστές του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα υπό την τεχνική καθοδήγηση του προπονητή τους Παύλου Σκορδίλη και θέλουν να είναι θετική η πρώτη τους εμφάνιση σε μία σεζόν όπου έχουν βάλει υψηλούς στόχους. Οι 19χρονοι αθλητές βρίσκονται στην τελευταία χρονιά στην κατηγορία των Εφήβων - Νεανίδων και βασικός τους στόχος ,εκτός από τη διάκριση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα , είναι η συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας τους. Όριο συμμετοχής είναι τα 4.00μ για τη Λορέλα (επίδοση που έκανε 4 φορές την περσινή περίοδο) και 5.10μ. για το Γιάννη (έχει κάνει 4.80 στον κλειστό στίβο).

Στο μίτιγκ της Φιλοθέης που είναι το μοναδικό στο οποίο συμμετέχουν αποκλειστικά γυναίκες το επί κοντώ παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον αφού θα κριθεί η πρόκριση για το Ευρωπαϊκό κύπελλο και συμμετέχουν εκτός της Μάνου, τα κορυφαία ονόματα του αθλήματος, Αφροδίτη Σκαφίδα, Νικόλ Κυριακοπούλου, Δήμητρα Εμμανουήλ πλαισιωμένες από την Πρωταθλήτρια Κύπρου, Μαριάννα Ζαχαριάδη.
Η φετινή διοργάνωση, θα γίνει, όπως κάθε χρόνο στο Δημοτικό Γυμναστήριο Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης», υπό την Αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με τη συνεργασία του ΣΕΓΑΣ, τη συνδιοργάνωση της Νομαρχίας Αθηνών και την υποστήριξη του Δήμου Φιλοθέης.
Σε ότι αφορά το «1ο Ελληνικό Γκραν Πρι» τα Αλεξάνδρεια, το μίτινγκ έχει επιλεγεί να αποτελέσει, σε ορισμένα αγωνίσματα, ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής αθλητών και αθλητριών για συμμετοχή στο 1ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων (πρώην ευρωπαϊκό κύπελλο) της Λεϊρία (Πορτογαλία), ενώ θα ληφθεί υπόψη και για τους Μεσογειακούς αγώνες της Πεσκάρα (Ιταλία).

Στο επί κοντώ εκτός του Κότση έχουν δηλώσει συμμετοχή οι: Κώστας Φιλιππίδης, Δημήτρης Πατσουκάκης, Στέφανος Μπουφίδης, Μάριος Ευαγγέλου, Αλέξανδρος Χατζησάββας, Γρηγόρης Αμανατίδης, Νίκος Συντιχάκης, Παναγιώτης Λάσκαρης και Παναγιώτης Καυκάς.
Το μίτινγκ εντάσσεται στη σειρά που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ με την επωνυμία «Ελληνικό Γκραν Πρι Στίβου» σε πόλεις της περιφέρειας με τη συνεργασία των κατά τόπους ΕΑΣ και ΤΕ ΣΕΓΑΣ και τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις.
Η σειρά των αγώνων για το 2009 αποτελείται από 4 μίτινγκ, αρχής γενομένης από το αυριανό στην Έδεσσα κι ακολουθεί στις 17 Ιουνίου το μίτινγκ «Δαβιτζόγλεια 2009» στην Καβάλα, στις 24 Ιουνίου ο 3ος αγώνας θα γίνει στο Άργος Ορεστικό ενώ οι αγώνες θα ολοκληρωθούν με τον τελικό του Γκραν Πρι στη Θήβα στις 5 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου