Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - παράρτημα Κέρκυρας


Επιτυχής η εκδήλωση για το ντόπινγκ

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η εκδήλωση - συζήτηση για το "ντόπινγκ στο σύγχρονο αθλητισμό" που διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας η ΠΕΠΦΑ (γυμναστές Κέρκυρας) στην Νέα σκηνή του Δημοτικού θεάτρου.
Η προσέλευση του κοινού, που δείχνοντας το ενδιαφέρον του, κράτησε για τρεισήμισι ώρες τους αξιόλογους εισηγητές, αποτελεί την πλέον αξιόπιστη απόδειξη ότι το θέμα προβληματίζει γενικότερα. Ένα κοινό στο οποίο παραβρέθηκαν εκτός από τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής, αρκετοί γονείς και κηδεμόνες, αθλητές, εν ενεργεία και βετεράνοι, αιρετοί άρχοντες (νυν και πρώην), παράγοντες αθλητικών και πολιτιστικών σωματείων, της εκπαίδευσης , σωματείων.


Σαν πρώτος ομιλητής ο κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης, πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ και Λέκτορας του ΤΕΦΑΑ Αθηνών έκανε την εισαγωγή στην έννοια του ντόπινγκ, δίνοντας την σκυτάλη στον κ. Άκη Παυλογιάννη, Διδάκτορα ιστορίας του αθλητισμού, που έδωσε μια πλήρη εικόνα της ιστορικής διαδρομής του ντόπινγκ κάτω από τον τίτλο "η ενίσχυση των αθλητών- ιστορική προσέγγιση"
Η Ολυμπιονίκης Μαρία Γεωργάτου μίλησε για την σχέση που του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων με τις "ουσίες", τονίζοντας πως δεν πρέπει να ισοπεδώνονται όλες οι προσπάθειες ένεκα της πράγματι υφιστάμενης "λαίλαπας" του ντόπινγκ" και κατάθεσε τις προσωπικές της μαρτυρίες δίνοντας και την πραγματική διάσταση των αιτιών που οδηγούν στο ντόπινγκ. Αιτίες βαθύτερα κοινωνικοπολιτικές . Διαπίστωση που συμφώνησαν και οι εισηγητές αλλά και το κοινό μέρος του οποίου εκφράστηκε μέσα από ερωτήσεις και μικρές τοποθετήσεις.
Ο Γιώργος Μαυρωτάς, καθηγητής του ΕΜΠ, Ολυμπιονίκης και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΕΣΚΑΝ (Εθνικό Συμβούλιο καταπολέμησης του ντόπινγκ), αναφέρθηκε στην Εθνική στρατηγική στην καταπολέμηση του ντόπινγκ και στον ρόλο του ΕΣΚΑΝ.
Παρέμβαση πραγματοποίησε και ο αντινομάρχης κ. Χρήσρος Σκούρτης, ο οποίος με την ιδιότητα του γιατρού ενημέρωσε το κοινό για τις επιπτώσεις στην υγεία, ενώ έθεσε προβληματισμό και συγχρόνως ευθύνες και στους αθλητικούς παράγοντες (στελέχη σωματείων και ομοσπονδιών)


Το προεδρείο του Νομαρχιακού τμήματος, ικανοποιημένο από την επιτυχία της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους εισηγητές που αποδέχθηκαν την πρόσκληση να συμμετέχουν, τους φορείς που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση (Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κέρκυρας , Σύνδεσμο Διαιτητών, Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία, Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, ΤΕ ΣΕΓΑΣ Κέρκυρας, ΤΕ Χειροσφαίρισης, και φυσικά την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας που από την πρώτη στιγμή πίστεψε και αγκάλιασε την εκδήλωση) και τον Δήμο Κερκυραίων για την παραχώρηση της αίθουσας. Ενώ προανήγγειλε εκδηλώσεις μετά το καλοκαίρι προτρέποντας τους πτυχιούχους φυσικής αγωγής να συμμετέχουν πιο ενεργά συσπειρωμένοι στο σωματείο τους.
Να σημειώσουμε πως πριν την εκδήλωση, πτυχιούχοι ΦΑ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Γρηγοριάδη και σαν πρόεδρο της ΠΕΠΦΑ αλλά και σαν υπεύθυνο των αθλητικών σχολείων στο Υπουργείο παιδείας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου