Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιάννης Κουρής: Ο ‘κανονιέρης’ της πρωταθλήτριας ΑΕ Λευκίμμης ξεκαθαρίζει:


« Άξια στην κορυφή»

Συνέντευξη στον:
ΓΙΩΡΓΟ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Η φετινή πρωταθλήτρια της Α1, ομάδα της ΑΕ Λευκίμμης είχε την τύχη να διαθέτει στο ρόστερ της ένα ποδοσφαιριστή που μπορούσε την παραμικρή ευκαιρία που του δινόταν να στέλνει τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Με τα 27 γκολ που σημείωσε, έβαλε τον μεγαλύτερο λίθο στην υπόθεση ανόδου της ομάδας του. Παιδί χαμηλών τόνων που του αρέσει το ποδόσφαιρο, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της νεολαίας της περιοχής, ενώ ξεκίνησε σε ηλικία οκτώ ετών με προπονητή τον Τέλη Τσεβανέδη.

Η ΑΕΛ είναι ένα κομμάτι από τη ζωή του, αγωνίζεται πάντα με πάθος με στόχο την διάκριση, ενώ όταν έφυγε για διάστημα τεσσάρων ετών για σπουδές, ανήκε στο δυναμικό του Φοίνικα Πολίχνης Θεσσαλονίκης, ομάδα Δ’ Εθνικής. Ο λόγος βέβαια για τον πρώτο σκόρερ της Α1 τον Γιάννη Κουρή (Μπισκούρη) που αποκαλύπτει πως η ΑΕΛ βρήκε το ‘νέκταρ της επιτυχίας’:

- Πιστεύεις ότι η ομάδα σου δίκαια κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας της ΕΠΣΚ;
« Θεωρώ ότι δείξαμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς και παρουσιάσαμε ένα ισχυρό σύνολο με διάρκεια στην απόδοσή του. Από την πρώτη αγωνιστική κάναμε κατάληψη της πρώτης θέσης, χωρίς να την αποχωριστούμε ούτε μια αγωνιστική στη διάρκεια του πρωταθλήματος. Στα κρίσιμα παιχνίδια, με τον βασικό μας αντίπαλο, την Ολυμπιάδα Καρουσάδων αποδείξαμε ότι είμαστε καλύτεροι σαν ομάδα, δεν χάσαμε σε κανένα αγώνα του πρωταθλήματος, ούτε όταν συναντηθήκαμε για το κύπελλο. Έτσι πιστεύω ότι δίκαια ο τίτλος ήλθε στα δικά μας χέρια.

- Ποιο ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας σας;
« Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε ως ομάδα αρκετά σκληρά στις προπονήσεις για να παρουσιάσουμε αυτή την εικόνα. Για να φτάσουμε να πανηγυρίζουμε το πρωτάθλημα έπρεπε κάθε αγωνιστική να δείχνουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα στους αντιπάλους. Όμως το πιο βασικό στοιχείο ήταν η συσπείρωση που έγινε στη Λευκίμμη. Μετά από αρκετά χρόνια, όλοι οι κάτοικοι αγκάλιασαν την προσπάθεια και ήλθαν κοντά μας. Άρα, το οικογενειακό κλίμα που αναπτύχθηκε, η σκληρή δουλειά και η προσήλωση στο στόχο έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα της ανόδου.

- Παρουσιάσατε προς το τέλος του β’ γύρου μεταπτώσεις στην απόδοσή σας. Ποιος ήταν ο λόγος;
« Τόσο η κούραση, αλλά και το άγχος που δημιουργήθηκε με τον κυνήγι του τίτλου έπαιξαν το ρόλο τους, αφού η ομάδα έπρεπε και έπαιζε κάθε αγωνιστική για τη νίκη. Καθοριστικό ρόλο όμως έπαιξε ο τραυματισμός του Κ. Βλάσση (Κουκούμα), γιατί μας μετέφερε τις εμπειρίες του, ενώ έχει την ικανότητα να "βλέπει γήπεδο" και να γνωρίζει πότε και πως θα κάνει τη σωστή μεταβίβαση, έδινε ρυθμό στην ομάδα και σε γενικές γραμμές για μας ήταν ένας δεύτερος προπονητής στον αγωνιστικό χώρο.

- Πως είδες το επίπεδο του πρωταθλήματος;
« Ήταν μέτριο ποιοτικά, δεν υπήρχαν δυνατές ομάδες. Από τις πρώτες αγωνιστικές φάνηκε ότι η ΑΕΛ και η Ολυμπιάδα θα ήταν οι δυο ομάδες που θα διεκδικούσαν την άνοδο, ενώ το ίδιο φάνηκε και για την ομάδα που θα έπεφτε. Στην ουσία δεν είχε κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον για τις επτά ομάδες και απλά έπαιζαν για να παίζουν».


- Ανέφερες ότι οι κάτοικοι της περιοχής αγκάλιασαν την ομάδα. Τι ήταν αυτό που τους έφερε μετά από χρόνια μαζικά στο γήπεδο και δίπλα στην ομάδα;
« Η Λευκίμμη είναι παραδοσιακά μια ποδοσφαιρική δύναμη. Έχει αναδείξει στο παρελθόν πολλούς μεγάλους παίκτες. Γενικά ο κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο. Ίσως τα τελευταία χρόνια να έχει απογοητευτεί. Όμως φέτος όπως πιστέψαμε εμείς οι ποδοσφαιριστές τις δυνατότητες της ομάδας, έτσι πίστεψαν και αυτοί. Από την αρχή της σεζόν ήταν κοντά μας και μας στήριξαν με όλες τους τις δυνάμεις. Ο κύριος λόγος βέβαια της παρουσίας τους ήταν η καλή πορεία και ειδικά τα αποτελέσματα που πέτυχε η ομάδα τον Α΄ γύρο. Εκεί δεν τους απογοητεύσαμε και τους φέραμε ακόμα πιο κοντά μας».

- Μετά από δέκα χρόνια η ΑΕΛ επιστρέφει στο Περιφερειακό πρωτάθλημα. Πιστεύεις ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτή την κατηγορία;
« Σίγουρα θα είναι εντελώς διαφορετικό πρωτάθλημα από το τοπικό. Θα έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και θα αντιμετωπίσουμε ιστορικές ομάδες με πολλές παραστάσεις, ενώ υπάρχουν και αρκετές με παρουσία στα επαγγελματικά πρωταθλήματα (Άρτα, Πρέβεζα, Ναύπακτος). Πιστεύω ότι η ΑΕΛ έχει βάλει τις βάσεις, έχει την κατάλληλη υποδομή και έχει πολύ κόσμο. Ωστόσο χρειάζεται ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό για να μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια. Όμως αυτό είναι αρμοδιότητα του Δ.Σ. που είμαι σίγουρος ότι θα κάνει τις κατάλληλες κινήσεις, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια δυνατή ομάδα.


- Οι δικές σου ποδοσφαιρικές φιλοδοξίες που φτάνουν;
« Είμαι γέννημα θρέμμα Λευκιμμιώτης και έχω ηθική υποχρέωση από τη στιγμή που μένω μόνιμα σε αυτό τον τόπο, να προσφέρω τις "υπηρεσίες" μου στην ΑΕΛ. Όνειρό μου και ταυτόχρονα φιλοδοξία μου είναι να σημειώσω πολλές επιτυχίες με την ΑΕΛ και να καθιερωθούμε στην κατηγορία, που θα παίξουμε την επόμενη σεζόν».


- Ποια είναι τα συναισθήματά του, σαν πρώτος σκόρερ της Α1;
« Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που πέτυχα 27 τέρματα και βοήθησα την ομάδα μου να τερματίσει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Όμως θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, που μου έδωσαν τις κατάλληλες ασίστ. Άλλωστε το γκολ είναι ομαδική δουλειά. Ο κάθε ποδοσφαιριστής έχει το δικό του ρόλο στην ομάδα, αλλά εγώ απλά παίζω στην κορυφή της επίθεσης. Όλοι όμως δουλεύουν για το καλό της ομάδας».

Πηγή: « Κερκυραϊκά Σπορ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου