Δευτέρα 25 Μαΐου 2009

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Για 5.000 ευρώ η Κέρκυρα μένει εκτός των «13ων Αγώνων Νήσων Ευρωπαϊκής Ένωσης»


‘Ρεζίλι’ … των νησιών!

Ο Δήμαρχος Σωτήρης Μικάλεφ ‘έκοψε’ την αποστολή λόγω…άδειων ταμείων!

“No money’ !!! Αυτή ήταν η απάντηση στους υπεύθυνους της αποστολής που επρόκειτο να ταξιδέψει στη Μαγιόρκα εκπροσωπώντας την Κέρκυρα αλλά και γενικότερα την Ελλάδα στους «13ους Αγώνες Νήσων Ευρωπαϊκής Ένωσης» που ξεκινούν την Πέμπτη κι ολοκληρώνονται την Κυριακή με τη συμμετοχή 21 νησιών από 13 χώρες.

Ο Δήμος Κερκυραίων συμμετείχε ανελλιπώς από το 2001 με αρκετές διακρίσεις στους αγώνες που έχουν τον χαρακτήρα μικρής Ολυμπιάδας (δέκα συνολικά αθλήματα) και διεξάγονται κάθε χρόνο σε κάποιο από τα νησιά μέλη.
Δυστυχώς όμως εφέτος η Κέρκυρα έμεινε εκτός νυμφώνος από αυτή την τόσο σημαντική διοργάνωση για τους νέους αθλητές και αθλήτριες του νησιού μας και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη Δημοτική Αρχή που δε κατάφερε να βρει και να διαθέσει το ελάχιστο ποσό των 5.000 ευρώ που ήταν απαραίτητο για το ταξίδι μετ’ επιστροφής των 15 μελών της αποστολής σε τρία αθλήματα(κολύμβηση, στίβος, τέννις)..
Η κατάσταση έφτασε σε οριακό σημείο την προηγούμενη εβδομάδα γιατί κανείς υπεύθυνος από πλευράς Δήμου δεν ασχολήθηκε ποτέ σοβαρά με το θέμα και δεν φρόντισε να εξοικονομήσει πόρους μέσω κάποιας χορηγίας. Έτσι η λύση που προτάθηκε, ως συνήθως την ύστατη ώρα, για μεσολάβηση και χορηγία αεροπορικής εταιρίας δεν ήταν δυνατόν να προχωρήσει κι όπως ήταν φυσικό ‘ναυάγησε’ το όλο εγχείρημα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα έξοδα παραμονής καλύπτονται από τους Ισπανούς διοργανωτές, δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερες και πιο αρνητικές διαστάσεις στην ανεξήγητη απόφαση του Δημάρχου και των συνεργατών του. Ο Σωτήρης Μικάλεφ μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι ‘αν είχα 5000 ευρώ θα τα έδινα για λάστιχα των απορριματοφόρων’!
Ας κάνει όμως τον κόπο την ώρα που κάθεται στην αναπαυτική του πολυθρόνα να ρίξει μία ματιά στην ιδιαίτερη αναφορά της επίσημης ιστοσελίδας των αγώνων (http://www.mallorca2009.com/) για την απουσία της Κέρκυρας και ίσως αντιληφθεί το μέγεθος της ‘γκάφας’ και τη ζημιά που προκάλεσε ευρύτερα στην προβολή του νησιού.
Επιπλέον, καλό θα ήταν να εξηγήσει αυτοπροσώπως στα ίδια τα παιδιά, τα οποία όλη τη χειμερινή περίοδο έδιναν στις προπονήσεις τον καλύτερο εαυτό τους και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες έχοντας ως βασικό στόχο την παρουσία τους στη διοργάνωση αυτή, γιατί ‘κόπηκε’ το ταξίδι και στερήθηκαν έστω τη χαρά της απλής συμμετοχής(στη φωτο η αποστολή στη Γουαδελούπη το 2008).

Ασύλληπτο φιάσκο και βαρύ πλήγμα στη γενικότερη εικόνα της Κέρκυρας αλλά ταυτόχρονα και δείγμα απαξίωσης των προσπαθειών που καταβάλλουν νέοι άνθρωποι μαζί με τους προπονητές τους και βλέπουν ότι η ιδιαίτερη τους πατρίδα αντί να τους στηρίζει, ουσιαστικά τους αποθαρρύνει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.
Κρίμα…

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο Βασίλη μου πρέπει από κάποια στιγμή και μετά να μη μασάμε τα λόγια μας.
    Είναι αρκετά χρόνια που ζητάμε να γίνει μια τριμελής επιτροπή να ασχοληθεί για όλο το χρόνο αποκλειστικά με αυτήν την αποστολή και κάθε χρόνο ΤΙΠΟΤΑ.
    Να ξέρεις ακόμα ότι οι περισσότεροι γονείς έβαζαν και τα εισιτήρια των παιδιών τους για να πραγματοποιηθεί η αποστολή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή