Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΜΠΙΤΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

«ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ – MASTERS FINAL» - ΙΣΣΟΣ 30/31 – 5


Πρωταθλήτριες Ευρώπης οι Ελληνίδες !!!

Απόλυτα ικανοποιημένοι έμειναν οι διοργανωτές του "Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Beach handball – Masters Final" που διεξήχθη στην παραλία Ίσσος Χλομού του Δήμου Μελιτειέων το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μάη.

Αυτό συνέβη αφού τα μέλη όλων των αποστολών δήλωσαν ενθουσιασμένα και χαρακτήρισαν την διοργάνωση σαν την καλύτερη μέχρι σήμερα, αφού οι υπεύθυνοι της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, που δεν φημίζονται για την «απλοχεριά» στις δηλώσεις τους, συνεχάρησαν τον Δήμαρχο και την οργανωτική επιτροπή για την άψογη διοργάνωση.
Επιπλέον, ο κόσμος που επισκέφθηκε την παραλία Ίσσος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος και από το θέαμα και από την πρόσβαση και από τις εκπλήξεις (μοιράστηκαν γλυκίσματα από προσφορές χορηγών , καπέλα και μπαλόνια της εκδήλωσης).


Το πιο σπουδαίο όμως στοιχείο από όλα ήταν η κατάκτηση του τίτλου από τη γυναικεία Ελληνική ομάδα AVANT GARDE, με 8 διεθνείς αθλήτριες στη σύνθεση της και προπονήτρια τη Μαρία Καραντώνη, σκορπίζοντας έτσι χαρά κι ενθουσιασμό στους θεατές που καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα προέτρεπε την ομάδα μας «να σηκώσει το τιμημένο». Μία νίκη που αποτελεί επίτευγμα καθώς ήλθε σε τελικό με 2-0 (20-16 και 16-14) απέναντι σε μια Κροατική ομάδα, την Detono Zagreb, με σημαντικές περγαμηνές τα τελευταία 5 χρόνια στον Ευρωπαϊκό χώρο!


Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα από την Ελληνική ομάδα AVANTGARDE, αποτελεί την πρώτη πανευρωπαϊκή νίκη της χειροσφαίρισης σε όλα τα επίπεδα, ενώ στην επόμενη διοργάνωση συμμετέχει στην τελική φάση σαν η κάτοχος του τίτλου. Την τρίτη θέση κατέλαβε η OVB Beach Girls από την Ουγγαρία αφού κέρδισε στον μικρό τελικό τις Playadettes από την Ελβετία με σκορ 2-0 (17-16 και 18-10)


Στην κατηγορία των ανδρών πάντως η Detono Zagreb τα κατάφερε καθώς κέρδισε στον τελικό τη Balonmano Playa Barbate από την Ισπανία με 2-0 ενώ στο μικρό τελικό η ομάδα της Πορτογαλίας MEGASPORT/OMCJ επιβλήθηκε της Ουγγρικής AXA Beach Stars Budapest με σκορ 2-1 στην διαδικασία του «σουτ-αουτ» (πέναλντυς).

Έτσι η τελική κατάταξη σε άνδρες και γυναίκες έχει ως εξής:
ΜEN
1 DETONO ZAGREB/CRO
2 BALOMANO PLAYA BARBATE/ESP
3 MEGASPORT/OMCJ /POR
4 AXA BEACHSTARS BUDAPEST /HUN
5 LETENYE BH TEAM /HUN
6 FREUNDE DER SONNE /GER
7 METALLOPLASTIKI-ARISTOTELES /GRE
8 TSHV CAMELOT /NED

WOMEN
1 AVANT GARDE/GRE
2 DETONO ZAGREB/CRO
3 BEACH GIRLS /HUN
4 PLAYADETTES /SUI
5 VIPREN CADIZ /ESP
6 EURONICS NAGYATAD /HUN
7 FLYING KANGAROOS /GER
8 PROMILKY /CZE

Επίσης στις ειδικές διακρίσεις :
Καλύτερη τερματοφύλακας αναδείχθηκε η Sylke Fasold των Flying Kangaroos (Γερμανία) και καλύτερος τερματοφύλακας ο Istvam Jaka (AXA Hungary)
Πολυτιμότερη Αθλήτρια η δική μας Σκάρα Βασιλική (AVANTGARDE) και στους άνδρες ο Tomas Ramirez της Ισπανικής ομάδας BARBATE
Το έπαθλο Fair play δόθηκε στην γυναικεία ομάδα DETONO Zagreb και στην ανδρική CAMELOT από την Ολλανδία.


Τις απονομές πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Μελιτειέων κ. Λειβαδιώτης, ο αντινομάρχης κ. Σκούρτης, στον οποίο απένειμε αναμνηστικό της διοργάνωσης ο κ. Γιάννης Αλεξάκης, ο πρόεδρος του Δημ Συμβουλίου Γιώργος Πέρρος, ο κ. Αλαμάνος δ/ντης Αστυνομικού τμήματος Αχιλλείων, ο κ. Μικάλεφ, Δ/της Πυροσβεστικού σταθμού Κορισσίων, οι αντιδήμαρχοι Μελιτειεών κ. Λαβράνος και κ. Δελλής, ο πρόεδρος της ΕΠΑΔΗΜ κ. Βάρθης, η πρόεδρος της ΚΕΔΥΜ κ. Δραγανίγου-Αθανασοπούλου, ο δημ σύμβουλος κ. Μπόγδος, ο πρόεδρος της ΤΕΧ Κέρκυρας κ. Κόντης, τα μέλη της ΤΕΧ Κέρκυρας κ. Κυριακίδης και κ. Ρούσσινος, ο κ. Μιχαλάς Όθωνας (υπέυθυνος internet διοργάνωσης) και ο Υπεύθυνος Μαζικού Αθλητισμού Κέρκυρας καθ ΦΑ κ. Αμοιρίδης Γιώργος και φυσικά οι υπεύθυνοι από την Ευρωπαική ομοσπονδία Marco Trespidi (ITA) Peter Frosche (AUT), Ole Jorstad (NOR), Sasa Kuburovic (SRB), Giampiero Masi (ΙΤΑ)και Fernando Posada (ESP) μέλη της διεθνούς ομοσπονδίας (Beach Handball Working Group) καθώς και οι δικοί μας Μπεμπέτσος Γιώργος (μέλος της Ευρωπαικής Επιτροπής Beach handball) και Μεϊμαριδης Γιάννης μέλος της Ελληνικής Επιτροπής Beach Handball. Την Ελληνική ομοσπονδία εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος κ. Χατζηιωάννου Παντελής , που πριν λίγες μέρες εκλέχθηκε και αντιπρόεδρος της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, ο ,οποίος συγχρόνως πρόβαλε τη υποψηφιότητα της χώρας μας

Ο Δήμαρχος Μελιτειέων ευχαρίστησε δημόσια και τίμησε συγχρόνως την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων , την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας το επιμελητήριο και την ΟΧΕ σαν συνδιογανωτές . Ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές καθώς και τους εθελοντές πολλοί των οποίων προσέφεραν ανεκτίμητες υπηρεσίες όπως οι σχολές χορού «Χοροκίνηση» της κ. Χριστίνας Οικονόμου και η σχολή χορού «Ναντυ Ρίζου- Μίκας Γιούργα», το Global Books του κ. Ρίγγα Σπύρου για την ηλεκτρονική υποστήριξη, τον κ. Μιχαλά Όθωνα για την τεχνική υποστήριξη στο internet, τον DJ Βέργη Λεωνίδα, την Αεραθλητική λέσχη Κέρκυρας και ιδιαίτερα τον χειριστή κ. Χειμαριό Γιάννη, την σχεδιάστρια Fedra Richter για την προσφορά στο λογότυπο.
Ιδιαίτερη μνεία στους εργαζόμενους του Δήμου και στην Αναπτυξιακή, οι οποίοι υπερέβαλαν εαυτούς έτσι ώστε να ανταποκριθεί ο δήμος στις υποχρεώσεις μια τέτοιας μεγάλης διοργάνωσης Ευρωπαϊκού επιπέδου, καθώς και στις διοικήσεις του Αστ. Τμήματος Αχιλλείων και του Πυροσβεστικού Σταθμού Κορισσίων για την άψογη συνεργασία τους!

Όλα τα αποτελέσματα, τα στατιστικά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό στην επίσημη ιστοσελίδα (http://www.meliticup.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου