Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics 2009


Επιτυχία των νέων του Κέντρου Ειδικής Αγωγής «η Μέλισσα»…

Για τέταρτη συνεχή χρονιά συμμετείχε το Κέντρο Ειδικής Αγωγής «η Μέλισσα» στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη 28-30 Μάη 2009.
Η ομάδα της «Μέλισσας Κέρκυρας» με αποστολή 9 αθλητών στο αγώνισμα του ποδοσφαίρου 5χ5 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στον όμιλό της σημειώνοντας 2 νίκες επί του Σωματείου Ειδικής Αγωγής Θεσσαλονίκης «Η Ζωή» και της ομάδας Special Olympics, Αθήνας.

Τα Special Olympics διακηρύσσουν ότι τα άτομα με διανοητική αναπηρία μέσω της αθλητικής εξάσκησης και συμμετοχής τους σε αγώνες, ωφελούνται σωματικά, πνευματικά, κοινωνικά.
Η διεξαγωγή αυτών των αγώνων σε πανελλήνιο επίπεδο, αποτελεί μια πολύ ξεχωριστή εκδήλωση, στην οποία, σε περιβάλλον απόλυτου σεβασμού της διαφορετικότητας, όσων δηλώνουν «Παρών», διαμορφώνεται ένα πρότυπο ευγενούς και ιδανικής άμιλλας. Τα άτομα με διανοητική αναπηρία μπορούν να αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους, να πρωταγωνιστούν και γενικά να βιώνουν όλες τις ευχάριστες εμπειρίες που προσφέρει η αθλητική δράση.
Και κάτι τέτοιο σίγουρα δεν είναι εύκολο. Απαιτείται συνεχής αγώνας για την κατάρριψη των προκαταλήψεων που έχουν πολλοί για τα άτομα με νοητική υστέρηση και την κατανόηση ότι όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως έχουν όνειρα, αγωνίες, δίψα για ζωή απλά ορισμένοι χρειάζονται ένα ακόμη πιο δυνατό χειροκρότημα για να γίνει η υπέρβαση…
Οι αγώνες έγιναν στα πλαίσια της ανάπτυξης νέων αθλημάτων και της προετοιμασίας των αθλητών για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics 2011 που θα πραγματοποιηθούν από 25 Ιουνίου μέχρι και 5 Ιουλίου στην Αθήνα και στους οποίους θα μετάσχουν πάνω από 7.500 αθλητές από 185 χώρες, καθώς και 25.000 εθελοντές, 3.000 κριτές και διαιτητές, 25.000 προπονητές, 40.000 μέλη των οικογενειών και 3.000 δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο.
Τέλος, πρέπει να εκφράσουμε τις θερμότερες των ευχαριστιών μας σε όλους όσους βοήθησαν την ομάδα «Μέλισσα Κέρκυρας» για μια ακόμη χρονιά γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να συμμετέχουμε στους αγώνες.
Συγκεκριμένα:
Την καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του συλλόγου μας, Εύη Θεοδώρου, και τους συνοδούς των νέων μας για την καθημερινή προσπάθεια και ενθάρρυνση.
Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Γ.Γ. Σωτήρη Βόσδου για την πολύτιμη υποστήριξη.
Το κατάστημα αθλητικών ειδών New Balance για τις εμφανίσεις της ομάδας μας.
Τον ιατρό καρδιολόγο, Χρήστο Κουρή
Τον Βαγγέλη Καρπατσέλη για την παραχώρηση του γηπέδου 5χ5 στις Αλυκές Ποταμού.
Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις αυτούς του αγώνες γιατί στην ουσία τους είναι αγώνες της ίδιας τους της ζωής…

Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου