Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΙΒΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ



«Πανελληνιονίκης» ο Νίκας…

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο συνεχώς ανερχόμενος και πολύ καλός αθλητής Θωμάς Νίκας, του Συνδέσμου Βετεράνων Αθλητών Στίβου Κέρκυρας την Κυριακή 14 Ιουνίου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βετεράνων Στίβου 2009 που διεξήχθη στην Έδεσσα.

Ο σπεσιαλίστας αθλητής των δρόμων μεγάλων αποστάσεων και για δύο συνεχόμενες χρονιές πρώτος Βαλκανιονίκης του ανωμάλου δρόμου βετεράνων της κατηγορίας 45/49 ετών, σε Βουλγαρία και Αλβανία αντίστοιχα, δοκίμασε τις δυνάμεις και στον στίβο τρέχοντας στην κούρσα των 5.000 μέτρων. Μετά από μια πολύ καλή και μεγάλη προσπάθεια ο κατόρθωσε να τερματίσει πρώτος και να πάρει το χρυσό μετάλλιο, αφήνοντας πολύ πίσω τους αθλητές που μετείχαν από τις άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Έτρεξε όλη την διαδρομή με ένα γρήγορο ρυθμό που επέβαλε από την αρχή και από το πρώτο κιόλας χιλιόμετρο, όπως φάνηκε, οι άλλοι αθλητές δεν είχαν τις δυνάμεις να ακολουθήσουν τον γρήγορο ρυθμό που επέβαλε. Τέθηκε επικεφαλής και δεν έχασε ποτέ την πρώτη θέση, τερματίζοντας με ένα γρήγορο φίνις που έκανε στην τελευταία στροφή, με χρόνο 16 ΄ 59 ΄΄ 45 που είναι από τους κορυφαίους σε όλες τις κατηγορίες. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ήταν και κριτήριο πρόκρισης για τους Βαλκανικούς Αγώνες Στίβου που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Σμύρνη της Τουρκίας όπου ο Θωμάς Νίκας με την νίκη του αυτή εξασφάλισε την συμμετοχή του.
Συνοδός στην αποστολή του ΣΕΒΑΣ Κέρκυρας στην Έδεσσα όπως και στους Βαλκανικούς αγώνες που έγιναν στα Τίρανα ήταν ο Γενικός Γραμματέας του συλλόγου Χαράλαμπος Κανταρέλης ο οποίος άρχισε να γυμνάζεται για τους δρόμους ταχύτητας 100 και 200 μέτρων, με τον παλιό πρωταθλητή του Κερκυραϊκού Συλλόγου και καθηγητή της φυσικής αγωγής Παναγιώτη Παπαδάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου