Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΒΟΛΙΔΑ ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 2009



Αφιερωμένο εξαιρετικά !!!

Το kerkyrasports ανταποκρινόμενο στην επιθυμία των φίλων του ποδοσφαίρου, παρουσιάζει τον παλμό και τα παραλειπόμενα πριν και μετά από τον ανεπανάληπτο θρίαμβο της Βολίδας όπως τα μεταφέρει ο φίλος και συνάδελφος Σπύρος Πίκουλας που βρέθηκε το Σάββατο στο Μεσολόγγι κι έζησε από κοντά το μεγάλο τελικό.

ΟΣΑ ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ
Αποστολή – Ρεπορτάζ:
Σπύρος Πίκουλας

Άσχημη η πρώτη εικόνα


Υπάρχουν και χειρότερα γήπεδα από το ΕΑΚ Κέρκυρας, όπως αυτό του Μεσολογγίου που σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις είναι παμπάλαιο, ασυντήρητο, με εξωτερικούς τοίχους που θύμιζαν εγκαταλελειμμένο παλιόσπιτο. Το μόνο θετικό ο εξαιρετικός του χλοοτάπητας, πραγματικό χαλί.
Εξονυχιστικός ήταν ο έλεγχος της αστυνομίας προς όλους τους φιλάθλους πριν μπουν στο γήπεδο, αλλά οι φίλοι της Βολίδας βρήκαν τρόπο να περάσουν μερικά καπνογόνα.
Ακόμα δεν υπήρχαν δημοσιογραφικά θεωρεία και οι δημοσιογράφοι που βρέθηκαν στο γήπεδο, έγραφαν κυριολεκτικά στο πόδι, μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, σε άθλιες συνθήκες. Τραγικό λάθος της ΕΠΟ να ορίσει στο συγκεκριμένο γήπεδο τον αγώνα ενώ μάλιστα δεν υπήρχε καμιά ενημέρωση στους κατοίκους της πόλης του Μεσολογγίου ώστε οι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου να βρεθούν στο γήπεδο.

Ποιοι βρέθηκαν στο γήπεδο


Από την πλευρά της Βολίδας περίπου τριακόσιοι ήταν οι φίλοι της που την ακολούθησαν. Τρία πούλμαν είχε βάλει δωρεάν ο Δήμος Αχιλλείων ενώ αρκετοί πήγαν στο Μεσολόγγι με Ι.Χ. Οι φίλοι του Ασπρόπυργου ήταν κάτι λιγότερο από 200 και άλλοι τόσοι ουδέτεροι που όμως πήραν το μέρος του Ασπρόπυργου στο τέλος.
Καμιά τριανταριά πιτσιρίκια της ακαδημίας της Βολίδας ήταν στο γήπεδο και μάλιστα συνόδεψαν τους παίκτες στην είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο ως την καθιερωμένη χειραψία των αντιπάλων. Βέβαια μετά στην εξέδρα έγιναν οι πλέον φανατικοί φίλαθλοι της Βολίδας.

Από την πλευρά του Δήμου Αχιλλείων το παρών έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Μάμαλος, αφού ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής δεν επέτρεψε στον Δήμαρχο να βρεθεί στο γήπεδο. Μαζί του ήταν από την Δημοτική ομάδα και ο κ. Τ. Κοσκινάς, ο κ. Ι. Σουπιώνης (ίσως δε και κάποιοι άλλοι που δεν έπεσαν στην αντίληψή μας). Ακόμα παρών ήταν ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Σπ. Λυκούρης, που ηθικά και υλικά στηρίζει την Βολίδα.
Παρών στο γήπεδο ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Α. Προβατάς, ο γεν. γραμματέας κ. Π. Ποζίδης (ήταν και στα Γρεβενά στον ημιτελικό), ο κ. Γ. Μεταλληνός και ο κ. Χ. Κούρκουλος.


Την ΕΠΟ εκπροσώπησαν ο πρόεδρος της επιτροπής κυπέλλου κ. Προύντζος που έκανε και την απονομή του βαρύτιμου τροπαίου στον αρχηγό Ανδρέα Δούση και ο κ. Δεσύλλας μέλος του Δ.Σ.
Ακόμα στο γήπεδο βρέθηκε ο παλιός παίκτης της Βολίδας Γ. Χονδροκώστας (έχει παίξει σε Όλυμπο, ΑΕ Φαιάκων κλπ), ζει στο Μεσολόγγι πλέον και υπηρετεί εκεί στην αστυνομία, αλλά και ο τέως πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλάθλων ΑΟ Κέρκυρα, Νίκος Βίτσος.

Χαμός στη διάρκεια του παιγνιδιού

Τη μάχη της εξέδρας κέρδισαν κατά κράτος οι φίλοι της Βολίδας που δεν σταμάτησαν από την αρχή ως το τέλος να τραγουδάνε για την ομάδα τους. Πολλές γυναίκες, οικογένειες, μικρά παιδιά συνέθεταν ένα πολύ ευχάριστο παζλ, που ευχής έργο είναι να βλέπουμε πιο συχνά στα Ελληνικά γήπεδα. Οι περισσότεροι φίλοι φορούσαν φανέλες της ομάδας, ειδικά τυπωμένες για την συγκεκριμένη μέρα, αναφέροντας πάνω «Τελικός Κυπέλλου 2009», έχοντας και το σήμα της ομάδας


Ένα μεγάλο ταμπούρλο, μια κόρνα αυτοκινήτου και η καθιερωμένη τρομπέτα ήταν τα ηχητικά εφέ που συνόδευαν τις ιαχές των φίλων της Κερκυραϊκής ομάδας. Μάλιστα την τρομπέτα έπαιζε ένα κορίτσι που σύμφωνα με πληροφορίες ήλθε με «μεταγραφή» από τη φιλαρμονική Κορακιάνας…


Πολλά καπνογόνα και πυρσοί άναψαν στο γήπεδο, στην είσοδο της ομάδας αλλά και μετά από κάθε γκολ. Ένα μεγάλο πανό υπήρχε στη μια πλευρά του γηπέδου που έγραφε Βολίδα είσαι έκσταση, ενώ ένα άλλο μεγάλο έγραφε Κάτω Γαρούνα.
Μέσα στα συνθήματα που ακούστηκαν ήταν ένα και για να πικάρουν οι φίλαθλοι τον Όλυμπο, αναφέροντας χαρακτηριστικά, … ‘εμείς στον τελικό και σεις πρώτο τοπικό’!!!!
Σακούλες με προϊόντα του νησιού έδωσαν οι παίκτες της Βολίδας σε όλους τους αντιπάλους, δείχνοντας το φιλόξενο Κερκυραϊκό πνεύμα.
Σε όλη τη διάρκεια του ματς άψογοι ήταν οι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων, με φίλαθλο ήθος και πολιτισμένη συμπεριφορά εξαιρετική. Μοναδική παραφωνία στις καθυστερήσεις όταν ο ποδοσφαιριστής του Ασπρόπυργου Μποταϊτης, τράβηξε από το χέρι αντιαθλητικά τον Σπύρο Σπίνουλα και τον έσυρε εκτός αγωνιστικού χώρου, ενώ βρισκόταν πεσμένος στο έδαφος. Προφανώς το έκανε για να μην υπάρξει καθυστέρηση στο ματς, αλλά εισέπραξε 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Προβλήματα τελευταίας στιγμής


Στη βασική ενδεκάδα της ομάδας είχε δηλωθεί ο Γρηγόρης Στρατηγός, αλλά στο ζέσταμα ένα τράβηγμα στον προσαγωγό, δεν του επέτρεψε να ξεκινήσει τον αγώνα, έμεινε στον πάγκο και ξεκίνησε ο Μαθιουδάκης στη θέση του.
Ο Προκόπης Πάγκαλης αντιμετώπισε και αυτός κάποιο πρόβλημα την τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να καθίσει στον πάγκο, τυπικά όμως αφού δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Σε αυτούς θα πρέπει να προστεθεί και η απουσία του Κ. Γκερέκου, που δεν ήταν έτοιμος για τη 18αδα, αφού δεν έχει ξεπεράσει 100% τον τραυματισμό του.
Ο Οδυσσέας Ευθυμίου, την ημέρα που η ομάδα ταξίδευε να παίξει τον ημιτελικό με τον Εθνικό Γαζώρου Σερρών, παρουσιαζόταν να υπηρετήσει την «μαμά Πατρίδα» και δεν είχε πάει στην αποστολή. Σε λιγότερο από ένα μήνα, του εξασφαλίστηκε άδεια και ήλθε από τον στρατό για το συγκεκριμένο παιγνίδι. Αν και έχασε πολλές προπονήσεις, τον έριξε στο β’ ημίχρονο στον αγώνα ο Μπολάνο και δικαιώθηκε.

Το τέλος - οι απονομές


Ένα κουβάρι έγιναν οι παίκτες της Βολίδας στο τέλος του αγώνα, πανηγυρίζοντας την απίστευτη νίκη. Μάλιστα στο γήπεδο μπήκαν και αρκετοί φίλοι τους που πανηγύρισαν αγκαλιάζοντας και φιλώντας τους.
Πολλές σαμπάνιες άνοιξαν οι κυπελλούχοι Ελλάδος, που εμφανίστηκαν ως δια μαγείας στον αγωνιστικό χώρο. Οι άνθρωποι της Βολίδας πίστευαν ότι μπορούν αν πάρουν το κύπελλο και ήταν πανέτοιμοι, αν και αθηναϊκές εφημερίδες παρουσίαζαν τον αγώνα, ως του Γολιάθ (Ασπρόπυργος) με τον Δαυίδ (Βολίδα), αλλά και εδώ ο Δαυίδ νίκησε τον Γολιάθ.


Οι παίκτες του Ασπροπύργου απογοητευμένοι πήραν πρώτοι τα μετάλλιά τους, ενώ η τοπική ΕΠΣ έδωσε αναμνηστικά στους δυο αρχηγούς των ομάδων Α. Δούση και Γ. Σαβίδη. Ακόμα η Βολίδα έδωσε αναμνηστικά και δώρα στους επισήμους που βρέθηκαν στο γήπεδο, μια ενέργεια που απέσπασε θετικά σχόλια.
Τα μετάλλια πήγαν να πάρουν οι παίκτες της Βολίδας, μαζί με τα παιδιά των ακαδημιών, μόνο που αυτός που ανέλαβε την απονομή τα περνούσε στους λαιμούς των παιδιών, με αποτέλεσμα να «ψάχνονται» οι παίκτες, που τελικά τα πήραν από τα παιδιά.

Χαμός έγινε στην κυριολεξία όταν δόθηκε το κύπελλο στον Ανδρέα Δούση, ο οποίος το σήκωσε με πάθος εφήβου, αφού έδειξε αυτός και οι συμπαίκτες του, ότι μπήκαν στο γήπεδο με μοναδικό σκοπό να ζήσουν αυτή τη στιγμή και τα κατάφεραν.
Βέβαια μετά από τους καθιερωμένους πανηγυρισμούς παικτών και φιλάθλων που είχαν γίνει μια μάζα, ακολούθησαν οι καθιερωμένες φωτογραφίες και κάποιες δηλώσεις.
Απών από αυτές ο πρωτομάστορας της επιτυχίας Ρομπέρτο Μπολάνο, που ούτε στις καθιερωμένες ομαδικές φωτογραφίες με το κύπελλο δεν κάθισε. Σεμνός σε όλα του, ακόμα και όταν οι συνθήκες επιβάλλουν να κάνει πράγματα που αν δεν τα κάνει μπορεί να παρεξηγηθεί.

Η επιστροφή


Πριν αναχωρήσει το πούλμαν της ομάδας ντύθηκε η πρόσοψή του με μια σημαία της Βολίδας, ενώ μπροστά στο παμπρίζ δέσποζε το βαρύτιμο έπαθλο, το Κύπελλο Ελλάδος 2009, με το οποίο φωτογραφήθηκαν όλοι σχεδόν οι παίκτες, ενώ και δω αρνήθηκε ο Μπολάνο.


Υπήρχε χρόνος αρκετός για να προλάβει η ομάδα το πλοίο και έτσι δεν βιάστηκε να φύγει από το γήπεδο η αποστολή. Να σημειώσουμε βέβαια ότι η ομάδα είχε μεταβεί από την προηγούμενη μέρα στο Μεσολόγγι, μάλιστα κατέληξε σε ξενοδοχείο κοντά στη Ναύπακτο, ενώ η Βολίδα με δικά της έξοδα πήρε και δημοσιογράφους μαζί της, θέλοντας να τους ευχαριστήσει για την στήριξή τους στην ομάδα, όλη τη χρονιά.


Στην Ηγουμενίτσα οι φίλαθλοι επέστρεφαν από τις 21.30, ενώ το πλοίο είχε προγραμματιστεί να φύγει 23.45. Μάλιστα βρέθηκαν στο ίδιο πλοίο και αρκετά στελέχη της ΝΔ. αφού υπήρχε προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού στην Ηγουμενίτσα στις 19.30.
Ανάμεσά τους διακρίναμε τον Νομάρχη κ. Στ. Πουλημένο, ο οποίος ήταν ο Δήμαρχος Αχιλλείων, επί ημερών του οποίου φτιάχτηκε το γήπεδο στους Καστελλάνους και η επιτυχία της ομάδας οφείλεται και σε πολύ μεγάλο βαθμό και στις αθλητικές αυτές εγκαταστάσεις, που είναι πόλος έλξης για κάθε ποδοσφαιριστή.


Γαρουνιάτικο συρτό χόρεψαν στο κατάστρωμα του καραβιού, την ώρα της επιστροφής, φίλαθλοι και παίκτες της ομάδας, πλέοντες όχι στα νερά του Ιονίου Πελάγους, αλλά σε «πελάγη ευτυχίας»!!!
Η ομάδα έφτασε στην Ηγουμενίτσα γύρω στις 22.25 και η υποδοχή των φιλάθλων ήταν πολύ ζεστή. Αλλά και μέσα στο πλοίο στη συνέχεια δεν έπαψε να χτυπάει το ταμπούρλο και κάποιοι φίλοι της ομάδας να τραγουδάνε και να λένε συνθήματα υπέρ της ομάδας τους.

Η επιστροφή στο νησί έγινε ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα και δεκάδες φιλάθλων βρέθηκαν στο λιμάνι να χειροκροτήσουν τους παίκτες.

Οι άνθρωποι - κλειδιά του θριάμβου...


Ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Βαρότσης τόνισε: « Το Δ.Σ. και εγώ προσωπικά, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Ναυπάκτου κ. Λ. Χρυσανθόπουλου, για τη φιλοξενία καθώς και τον πρόεδρο της ΑΕ Μεσολογγίου κ. Γ. Παγουρά, τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας κ. Μ. Μπιλάλη, τον νυν κ. Χ. Ιωαννίδη και τον ταμία κ. Χ. Κορρά, για τις υπηρεσίες τους που πρόσφεραν στην ομάδα, στη διάρκεια της παραμονής της για τον αγώνα του κυπέλλου.
Η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος είναι μια επιτυχία των παιδιών και των τεχνικών της ομάδας και δικαίωση για τον κόπο όλων. Ευχαριστώ δημόσια όλους όσους εμπιστεύτηκαν την ομάδα και την βοήθησαν, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να φτάσει εκεί που έφτασε. Ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τα παιδιά για την προσπάθειά τους, το τεχνικό τιμ της ομάδας, τον κόσμο που ταξίδεψε τόσες ώρες και στάθηκε τόσο ζεστά δίπλα στην ομάδα, τον Δήμο Αχιλλείων που στέκεται τόσο κοντά στην ομάδα, τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Μάμαλο τους δημοτικούς συμβούλους που βρέθηκαν στον γήπεδο κ.κ. Τ. Κοσκινά, κ. Π. Σουπιώνη, κ. Γ. Σκορδίλη και κ. Ι. Παρίση. Να ευχαριστήσω τέλος ξεχωριστά και τους κ.κ. Σπύρο Λυκούρη και κ. Παύλο Λιναρά, για την μεγάλη τους στήριξη, ηθική και υλική προς την ομάδα».

Ο τεχνικός της ομάδας Ρομπέρτο Μπολάνο επισήμανε: « Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Πιστέψαμε όλοι ότι μπορούμε να πάρουμε το κύπελλο και προσπαθήσαμε γι’ αυτό. Σταθήκαμε στο γήπεδο όσο καλύτερα μπορούσαμε χωρίς άγχος, με πίστη για την τελική επικράτηση. Αυτή η επιτυχία ανήκει πρώτα στους ποδοσφαιριστές, που έδωσαν και την ψυχή τους, στο Δ.Σ. και τους φιλάθλους που μας στήριξαν τόσο ζεστά και τους ευχαριστούμε.
Για το μέλλον της ομάδας θα γίνει συζήτηση με το Δ.Σ. και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε την άριστη συνεργασία που έχουμε αυτά τα δυο χρόνια. Στόχος είναι πάντα η ομάδα να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς και να παίζει καλό ποδόσφαιρο, να αποζημιώνει τον κόσμο της και να δικαιώνει τους ανθρώπους που τρέχουν και μοχθούν γι’ αυτήν. Το ήθος και η αθλητική συμπεριφορά είναι πρώτα στη λίστα και στη συνέχεια το αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε όπως είμαστε μια οικογένεια γιατί αυτό είναι το βασικό συστατικό της επιτυχίας μας και εφόσον βρεθούν κάποιοι παίκτες να ενισχύσουν την ομάδα να είναι άριστοι χαρακτήρες και να δέσουν στην οικογένειά μας. Πάντα το ταμείο το κάνουμε στο τέλος, αλλά για μας πρωταρχικός στόχος είναι ο αθλητισμός και το ήθος».

Τέλος ο αρχηγός της ομάδας Ανδρέας Δούσης δήλωσε: « Μπορούσαμε κι έπρεπε να τελειώσουμε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, όταν χάσαμε απίστευτες ευκαιρίες. Αιφνιδιάσαμε τον Ασπρόπυργο και οι ίδιοι οι αντίπαλοι, μας έλεγαν στο τέλος ότι δεν περίμεναν να βρουν απέναντί τους μια τόσο καλή και γρήγορη ομάδα, αναγνωρίζοντας ότι στον αγώνα αυτό είμαστε πολύ καλοί.
Δε φοβήθηκα ούτε όταν στο τέλος το 1-3 έγινε 3-3. Ήμουν σίγουρος ότι και στην παράταση να πηγαίναμε θα κερδίζαμε το ματς γιατί όλη η ομάδα έπαιζε εξαιρετικά, όπως και κάθε παίκτης ξεχωριστά. Η μεγάλη αυτή επιτυχία, οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η ομάδα, Δ.Σ., προπονητές, ποδοσφαιριστές και κόσμος είμαστε μια οικογένεια. Πάμε πρώτα να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο, χωρίς άγχος και μετά κοιτάμε τον στόχο που είναι η νίκη. Οι επιτυχίες αντικατοπτρίζουν την πολύ καλή δουλειά που κάνει δυο χρόνια τώρα στην ομάδα ο Ρομπέρτο Μπολάνο και τον τρόπο που λειτουργούμε σαν ομάδα».

Πηγή: « Κερκυραϊκά Σπορ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου