Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

«36ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων» - Πράγα 8-12/7


Έβδομη η ομάδα 4Χ100 ελεύθερο με τον Γιάννη Γκιόκα στη σύνθεση της

Ξεκίνησε σήμερα στην Πράγα το «36ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων» με την Εθνική μας ομάδα να έχει στόχο να προσπαθήσει να διακριθεί σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα αφού οι χρόνοι έχουν βελτιωθεί πολύ.

Το παρόν σε αυτούς τους αγώνες δίνει και ο κολυμβητής του Ναυσίθοου Γιάννης Γκιόκας με τον προπονητή του Κώστα Τόμπρο. Στην 1η μέρα της διοργάνωσης ο Γκιόκας συμμετείχε στην ομάδα 4Χ100 ελεύθερο μαζί με τούς Κικιλή – Κολιόπουλο και Κατραντζή με το βασικό στόχο που ήταν η πρόκριση στον τελικό να επιτυγχάνεται πανηγυρικά παίρνοντας την έβδομη θέση των προκριματικών με 3:25.36 ενώ στην ίδια θέση (7η) τερμάτισε και στον απογευματινό τελικό με χρόνο 3:26:04.



Η χώρα μας πανηγυρίζει πάντως ήδη την κατάκτηση του πρώτου μεταλλίου που ήταν χάλκινο και το κατέκτησε στα 50μ πεταλούδα ο Φώτης Κολιόπουλος. Ο πρωταθλητής του Πανελληνίου τερμάτισε τρίτος στον τελικό του αγωνίσματος με επίδοση 24.36, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων (πήγε στην τσεχική πρωτεύουσα με 24.54 και έκανε 24.40 στον πρωινό προκριματικό).
Τέλος ο Δημήτρης Κουλούρης προκρίθηκε στον τελικό της Πέμπτης στα 200μ. πρόσθιο, καταρρίπτοντας εκ νέου το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων. Ο νεαρός κολυμβητής πήρε την τέταρτη θέση των ημιτελικών με 2:15.40, βελτιώνοντας το 2:16.19 που είχε κάνει το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου