Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ – Ε. ΣΥ. Ν. (παράρτημα Κέρκυρας)

















Συνεχίζεται το « Αθλητικό - Πολιτιστικό Φεστιβάλ»...

Θεατρική παράσταση από την ομάδα του 3ου Γυμνασίου Κέρκυρας περιλαμβάνει το πρόγραμμα του «Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων» που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα Κέρκυρας του ΕΣΥΝ για την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών σε συνεργασία με φορείς του νησιού! Η παράσταση θα αρχίσει στις 21.15, στο θερινό θέατρο Ρένα Βλαχοπούλου στο Μον Ρεπό το Σάββατο 11 Ιουλίου με δωρεάν είσοδο.

Οι μαθητές θα παρουσιάσουν το έργο «Ο Κλέφτης των Αστεριών» της Ζωής Βαλάση σε διδασκαλία της καθηγήτριας Μάγδας Σγούρου. Έργο που θα παρουσιαστεί επίσης την ερχόμενη Παρασκευή στον Άγιο Αθανάσιο του Δήμου Αγίου Γεωργίου, με την συνεργασία του Δήμου και του ομώνυμου αθλητικού και πολιτιστικού Σωματείου
«Το έργο μας διαδραματίζεται στην σημερινή εποχή. Ένας φιλόδοξος μάγος αποφασίζει να κλέψει τα αστέρια. Δύο από τις μαθήτριες του, η Φλόριντορ και η Πεπερούνα, το σκάνε από τον πύργο του για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να σώσουν την ομορφιά του κόσμου τους. Αλλά εισπράττουν μόνο αδιαφορία! Θα ξυπνήσουν οι άνθρωποι και θα διεκδικήσουν τελικά τα δικαιώματά τους;» μας λέει η μαθήτρια Ιόλη Οικονόμου.

«Οι φετινές εκδηλώσεις του ΕΣΥΝ Κέρκυρας περιλάμβαναν 7 θεατρικές παραστάσεις και ένα παιδικό ποδοσφαιρικό τουρνουά. Όλες πραγματοποιήθηκαν με την ουσιαστική συμμετοχή αθλητικών , πολιτιστικών φορέων καθώς και φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας. Στόχος μας, μέσα από τις εκδηλώσεις να έλθουμε σε επαφή με όσο γίνεται περισσότερο κόσμο, προκειμένου να ενημερώσουμε, να συζητήσουμε μαζί του ανταλλάσοντας απόψεις, να εμπλουτίσουμε με θέσεις ακόμη περισσότερο το διεκδικητικό αντιναρκωτικό κίνημα, του όποιου τις αρχές υιοθετεί και ασπάζεται η τεράστια πλειοψηφία του Ελληνικού λαού» τονίζει ο πρόεδρος του παραρτήματος Κέρκυρας Νίκος Πέρρος.

Και συμπληρώνει ο αντιπρόεδρος Κώστας Ρούσσινος: «Η συστράτευση των τοπικών φορέων στην προβολή του πολιτισμού, του αθλητισμού, της οικολογίας, της ενεργητικής κοινωνικής συμμετοχής, ως απάντηση στην παραίτηση την αποξένωση και την παθητικότητα, φέτος ήταν ιδιαίτερα μαζική. Πέρασε το μήνυμα πως σαν τοπική κοινωνία πρέπει να απαντήσουμε με τη συμμετοχή μας ότι δε θα ανεχτούμε την διάλυση του Κέντρου Πρόληψης «Νίκος Μώρος» που επιχειρείται και θα αναγκάσουμε τους υπεύθυνους να σεβαστούν την απόφαση όλης της κοινωνίας της Κέρκυρας για δημιουργία θεραπευτικής κοινότητας «στεγνού προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου