Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ο Σπύρος Γιαννιώτης παρά την κούραση πλασαρίστηκε στην εξάδα στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας


Παγκόσμια… κλάση !

Δεν μπόρεσε να επαναλάβει το χθεσινό θρίαμβο στα 5 χιλιόμετρα ο Σπύρος Γιαννιώτης καθώς ο 2ος τελικός που κολύμπησε σε λιγότερο από 24 ώρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στη Ρώμη ολοκληρώθηκε με τον Κερκυραίο πρωταθλητή να μένει εκτός βάθρου.

Ο 29χρονος αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής κατετάγη 6ος στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θαλάσσης στην Όστια όμως μπορεί να κερδίσει μία θέση αν ακυρωθεί ο Αμερικανός Φράνσις Κρίπεν που τερμάτισε 3ος. Υποβλήθηκε ένσταση σε βάρος του για αντικανονική κολύμβηση από τον Ιταλό Βαλέριο Κλέρι που ήταν 4ος κι αναμένεται αύριο η ανακοίνωση της επίσημης βαθμολογίας από τους διοργανωτές.
Ο υπεραθλητής Τόμας Λουρτς από τη Γερμανία πραγματοποίησε ένα ακόμα νταμπλ στην ανοιχτή θάλασσα. Μετά το χρυσό στα 5χλμ, τερμάτισε πρώτος και στα 10χλμ. με χρόνο μία ώρα και 52.09 λεπτά ενώ δεύτερος ήταν ο Αμερικανός Άντριου Γκέμελ..

Για τον Γιαννιώτη πάντως ανεξάρτητα της τελικής κατάταξης αποτελεί πραγματικό κατόρθωμα αν υπολογίσει κανείς ότι σε αντίθεση με τους αντιπάλους του, ο αθλητής του Ολυμπιακού ξεκίνησε την προετοιμασία του μόλις τον περασμένο Μάιο. Ολοκλήρωσε έτσι την παρουσία του στο 13ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αφού δεν σκοπεύει όπως είπε να "πέσει" και στα 25χλμ. το Σάββατο (25/7)
« Δεν μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος, αλλά, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα μέσα στον αγώνα, ίσως να μπορούσα να πάω και καλύτερα και να τερματίσω πιο ψηλά. Έχω έρθει στη Ρώμη με τα μισά χιλιόμετρα προπόνησης από ότι όταν είχα πάει στο Πεκίνο και τελικά φεύγω με ένα μετάλλιο και χρόνους πολύ καλύτερους από ότι πέρσι. Όπως και να έχει, είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με τη χρονιά που κλείνει και ελπίζω του χρόνου να επιστρέψω ακόμα καλύτερος και να συνεχιστούν οι επιτυχίες».

Εξάλλου ο Κερκυραίος ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας σχολιάζοντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου τόνισε: «Για να καταφέρεις κάτι τέτοιο, πρέπει να είσαι διαταραγμένη προσωπικότητα...» είπε αρχικά και εξήγησε: «Ήλθα στη Ρώμη με κακή ψυχολογία, αλλά τώρα το ηθικό μου είναι ακμαιότατο. Απέδειξα ότι εξακολουθώ να είμαι ένας από τους γρηγορότερους αθλητές».

Αναλύοντας την κούρσα, ο Γιαννιώτης επισήμανε ότι «... δεν περίμενα να κατακτήσω μετάλλιο. Η τακτική στην κούρσα βγήκε. Κρατήθηκα στο γκρουπ για 3.5χλμ. και στο τελευταίο 1.5χλμ. ανέβασα ρυθμό και κολυμπούσα στα... πόδια του Λουρτς. Ο άνθρωπος είναι πολύ έμπειρος, με κράτησε έξυπνα και σωστά πίσω, κάτι σαν σκριν, και κέρδισε».
Και ο 29χρονος κολυμβητής κατέληξε: «Αυτή τη στιγμή νιώθω χαρά. Όλες οι άσχημες σκέψεις έχουν ξεχαστεί. Αυτό το μετάλλιο το αφιερώνω στην κακή εμφάνιση στο Πεκίνο. Είναι μια μικρή επούλωση. Αυτό που με ευχαριστεί περισσότερο είναι πως κάθε χρόνο κάνω κάτι, πετυχαίνω κάποια διάκριση, κι ας μη με υπολογίζουν οι περισσότεροι. Αυτό πάει παντού. Χορηγούς, ΜΜΕ κ.α.».

Στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου από τον Σπύρο Γιαννιώτη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος: «Στους χαλεπούς καιρούς του ελληνικού αθλητισμού, ήρθε ένα πολύ μεγάλο μετάλλιο από τον Σπύρο, που θα μπορούσε να είναι και χρυσό. Η μεγάλη αυτή επιτυχία, του σπουδαίου αυτού αθλητή, δίνει ώθηση στον ελληνικό αθλητισμό. Μακάρι να υπάρξει και συνέχεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου