Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

Η Λορέλα Μάνου προκρίθηκε στον τελικό του επί κοντώ στο Ευρωπαϊκό Εφήβων Νεανίδων


Επάξια στις κορυφαίες !

Εντυπωσιακή ήταν η Λορέλα Μάνου στην αυλαία του «20ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου Εφήβων – Νεανίδων» που άρχισε σήμερα στο Νόβι Σαντ της Σερβίας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Η νεαρή αθλήτρια του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου εξασφάλισε με σχετική ευκολία την είσοδο της στον τελικό του επί κοντώ που θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 16.30. Η Λορέλα πέρασε τα 3,90μ μαζί με άλλες οκτώ κοπέλες και για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα πήραν το εισιτήριο και τρεις αθλήτριες με 3,80μ. Το όριο βέβαια ήταν 4,10μ(!) όμως από τα 23 κορίτσια που μοιράστηκαν σε δύο γκρουπ όπως αποδείχθηκε λίγες ήταν αυτές που θα το έπιαναν. Η Μάνου βέβαια το έχει αυτό το ύψος, κάτι που θα πρέπει να προσπαθήσει να επαναλάβει στον τελικό για να διεκδικήσει ακόμη μεγαλύτερη διάκριση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε αγαστή συνεργασία με τον προπονητή της Παύλο Σκορδίλη, η Λορέλα Μάνου έχει ήδη πετύχει τον κύριο στόχο που ήταν ο τελικός και τώρα χωρίς άγχος έχει τη δυνατότητα να ‘λάμψει’ και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στον τελικό προκρίθηκε ακόμη η Μαριάνα Ζαχαριάδη που αγωνίζεται με Κυπριακή υπηκοότητα. Αναλυτικά η δωδεκάδα:
- GROOT, Denise (NED) 3.90 q
- FRACKOWIAK, Olga (POL) 3.90 q
- ZAHARIÁDI, Mariánna (CYP) 3.90 q
- SCOTT, Sally (GBR) 3.90 q
- MÁNOU, Loréla-Anastasía (GRE) 3.90 q
- KOLASA, Agnieszka (POL) 3.90 q
- HØGH-PEDERSEN, Iben (DEN) 3.90 q
- OLSEN, Petra (SWE) 3.90 q
- BENNER, Natascha (GER) 3.90 q
- SCHULTZE, Martina (GER) 3.80 q
- HOLM, Caroline Bonde (DEN) 3.80 q
- KOLESOVA, Yekaterina (RUS) 3.80 q

Όσον αφορά τα υπόλοιπα μέλη της Ελληνικής Εθνικής ομάδας, με βολή στα 58.33 στο Β γκρουπ του προκριματικού της σφυροβολίας η Ανδριάνα Παπαδοπούλου-Φατάλα πέρασε (8η) για το τελικό του αγωνίσματος που θα γίνει αύριο στις 15.05.
Το πρωί διεξήχθη ο τελικός των 10.000μ Βάδην στον οποίο μετείχε η Παναγιώτα Τσινοπούλου που όμως ακυρώθηκε. Ο Αντώνης Μάστορας στο άλμα σε ύψος δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τα 2.10 που θα τον έφερναν στον τελικό έμεινε στα 2.05 και αποκλείστηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου