Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

Καλογιάννης... εφ’ όλης της ύλης!

Photos by: STAMATIS KATAPODIS

Σημαδιακή αν μη τι άλλο η ημερομηνία της χθεσινής έναρξης της προετοιμασίας του ΑΟ Κέρκυρα για το νέο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Β’ Εθνικής καθώς συνέπεσε με την επέτειο από την κήρυξη της ‘Γαλλικής Επανάστασης’ στις 14 Ιουλίου 1789.

Κοντά στην τεχνική ηγεσία και στους ποδοσφαιριστές βρέθηκε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’-Γ’ Εθνικής, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος στην πρώτη του συνέντευξη για την περίοδο που μόλις ξεκίνησε, μίλησε για όλους και για όλα που έχουν σχέση με τον ΑΟΚ.

Photos by: STAMATIS KATAPODIS

ΣΤΟΧΟΙ ΑΟΚ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
« Να ευχηθώ πάνω από όλα η νέα χρονιά να είναι πιο τυχερή για όλους μας γιατί η προηγούμενη αγωνιστική περίοδος ήταν πολύ δύσκολη για την Κέρκυρα σε όλους τους τομείς. Πιστεύω ότι αν και είμαστε μία από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας δεν πετύχαμε το στόχο μας. Μετά την καθιέρωση από εφέτος πλέι-οφ και πλέι άουτ το πρωτάθλημα θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό και είμαι σίγουρος ότι αν η Κέρκυρα παρουσιάσει την πραγματική της εικόνα, θα είναι μέσα στις ομάδες που θα ανέβουν στη μεγάλη κατηγορία όπου κατά την άποψη μου ανήκει.
Θα είναι ένα πρωτάθλημα που κάθε αγωνιστική κανείς δε θα είναι αδιάφορος. Θεωρώ ότι θα υπάρχουν ομάδες δύο ταχυτήτων. Αυτές που θα κάνουν πρωταθλητισμό και τις υπολογίζω περίπου στις μισές και οι υπόλοιπες που θα προσπαθήσουν να μείνουν στην κατηγορία. Κανείς όμως δε μπορεί να προβλέψει κάτι. Θέλουμε να έχουμε μία καλή διαιτησία, η οποία πέρσι μας έλειψε κι ελπίζω να μη συναντήσουμε ανάλογους διαιτητές. Ήταν πολλοί, δε θέλω να πω ονόματα, που δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, δε σεβάστηκαν την ομάδα, δε σεβάστηκαν ότι είναι επαγγελματίες, δε σεβάστηκαν τα λεφτά που βάζουμε. Δε θέλω να πω ότι όλα ήταν ηθελημένα όμως όσοι μας σφύριξαν έτυχε συμπτωματικά να βρεθούν σε κακή μέρα. Δε θέλω να ξανασυμβεί και πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να φανούν αντάξιοι αυτού που λέγεται διαιτησία»

Photos by: STAMATIS KATAPODIS

ΓΗΠΕΔΙΚΟ
« Το μεγάλο πρόβλημα μέχρι σήμερα ήταν η έλλειψη καλών συνθηκών εργασίας για τους ποδοσφαιριστές. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έργα και στα τρία γήπεδα. Στο ΕΑΚΚ γίνεται συντήρηση για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη χρονιά και μας είπε ο κύριος υπουργός ότι τον Ιανουάριο θα γίνει διαγωνισμός για να μπορέσει επιτέλους να φτιαχτεί οριστικά το γήπεδο αφού υπάρχουν προβλήματα στο υπέδαφος καθώς παλιά ήταν λίμνη. Όσον αφορά τον Πλάντραφο, το χώρο που μας παραχώρησε ο Δήμος, το κόστος είναι πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ και τα έργα προχωρούν ώστε σύντομα να μπει και ο χλοοτάπητας. Τέλος την επόμενη εβδομάδα θα έχει τελειώσει με έτοιμο χλοοτάπητα το γήπεδο στα Γαζάτικα όπου θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει η ομάδα για να δουλέψει όταν γυρίσει από την προετοιμασία».

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
« Όσον αφορά τις μεταγραφές εκτός των ήδη γνωστών, θα προχωρήσουμε σίγουρα ακόμη σε τουλάχιστον τρεις, ένα τερματοφύλακα και δύο αμυντικά χαφ. Επίσης είμαστε κοντά στον Παντίδο (σσ. έκανε σήμερα πρώτη προπόνηση) κι έναν παίκτη της ΑΕΚ. Οι Κερκυραίοι βέβαια θέλουν έναν ακόμη παίκτη αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να κάνουμε αυτή τη μεταγραφή γιατί κατά τον προπονητή μας το ρόστερ έχει κλείσει καθώς κρατήσαμε την περσινή ομάδα με μεγάλο μπάτζετ και κάναμε μεταγραφές έτοιμων ποδοσφαιριστών που θα βοηθήσουν την όλη προσπάθεια».

Photos by: STAMATIS KATAPODIS

ΥΓΙΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ

« Εύχομαι η Κέρκυρα κάποια στιγμή, γιατί μέχρι σήμερα δεν είμαι ευχαριστημένος, να βρεθεί δίπλα σε αυτή την ομάδα, να τη στηρίξει και να καταλάβει ποια είναι η πραγματικότητα. Η Κέρκυρα χρειάζεται μία ομάδα που πρέπει, βάσει της προσπάθειας που γίνεται να είναι στη μεγάλη κατηγορία. Επαναλαμβάνω όμως ότι η Κέρκυρα δεν έχει δείξει αγάπη στην ομάδα, για να έχει και τον ανάλογο κόσμο στο γήπεδο. Πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά οι φίλαθλοι θα έρθουν κοντά μας και θα τους φέρουμε μέσα από την προσπάθεια και τα αποτελέσματα.
Επαναλαμβάνω ότι θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο αλλά πρέπει να καταλάβει ποια είναι η εικόνα μίας ομάδας, ποιος είναι αυτός που ηγείται, που πήρε αυτή την ομάδα και που την έφτασε, ποιες είναι οι βοήθειες που ουσιαστικά δεν υπάρχουν από κανένα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Είμαι πικραμένος γιατί κάποια στιγμή η ομάδα μπορεί να χάσει αλλά αν χάσει στο 91’ δε μπορούμε να ακούμε από πέντε-δέκα κακοπροαίρετους το μακρύ και το κοντό τους. Δεν τους θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους γιατί δεν έχουμε σχέση με αυτά τα οποία λέγονται»

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΕΝΝΕ
« Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Παντέλη για την προσπάθεια που ανέλαβε τις τύχες της ομάδας σε μία δύσκολη καμπή. Πιστεύω ότι ήταν επιτυχημένος για την προσπάθεια που έκανε, από εκεί και πέρα όμως από τη στιγμή που δε φτάνεις στο στόχο, η διοίκηση θεώρησε ότι πρέπει να γίνει μία αλλαγή. Μετά από πολύ μεγάλη σκέψη κι έχοντας να επιλέξει από τους υπάρχοντες προπονητές, έκρινε σκόπιμο ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με τον κ. Τεννέ κι αυτό κάναμε. Είναι φιλόδοξος και πιστεύω ότι αυτή τη χρονιά θα είναι πιο τυχερός ώστε να μπορέσουμε να καταφέρουμε να φτάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει».

Photos by: STAMATIS KATAPODIS

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΛΙΜΠΑΝΤΖΗ
«Κάποια στιγμή γράφτηκαν πράγματα για τη σχέση μου με τον κ. Λιμπάντζη ότι έχουμε μεταξύ μας πρόβλημα για το θέμα, ποιον θα πάρουμε προπονητή κι ότι ήρθαν ορκωτοί λογιστές. Απλά έκρινα ότι έπρεπε να φέρω έναν άνθρωπο από την Αθήνα, γιατί εγώ τον έφερα, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για τη νέα χρονιά αφού το μπάτζετ πέρσι πήγε σε αστρονομικά επίπεδα. Έπρεπε να υπάρξουν μειώσεις για να έχουμε καλύτερο προϋπολογισμό εφέτος. Μπορούμε να έχουμε τους ίδιους παίκτες και καλύτερους αλλά σε ορισμένους τομείς θα γίνουν περικοπές. Τώρα κάποιοι και χωρίς να ξέρω τι θέλουν να πετύχουν ή αν παίζουν κάποιο ρόλο, έγραφαν πράγματα τα οποία όπως δήλωσε και ο ίδιος αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την ΠΑΕ. Οι ειδήσεις βγαίνουν μέσω του επίσημου σάιτ αλλά κάποιοι μάλλον για προσωπικούς τους λόγους ήθελαν να μας επιβάλλουν δικούς τους ανθρώπους. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτοί που διοικούν την ομάδα και βάζουν και τα χρήματα, αυτοί έχουν και την ευθύνη ποιον θα πάρουν προπονητή. Έτσι κρίναμε αμφότεροι, ο κ. Λιμπάντζης κι εγώ, ότι πρέπει να πάρουμε τον κ. Τεννέ. Δεν έχω τίποτα με κανένα προπονητή κι από τη στιγμή που τόσοι πολλοί θέλουν να έρθουν στην Κέρκυρα, αυτό θα πει ότι το μαγαζί είναι ακόμη γωνιακό. Όσο καιρό θα ασχολούμαστε μαζί, πιστεύω ότι θα προσπαθούμε να έχουμε αυτό το μαγαζί όσο πιο ψηλά. Θα πρέπει επομένως να σταματήσουν να γράφονται και να λέγονται πράγματα που ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας. Μέχρι σήμερα δεν έχω απαντήσει και δε θα το κάνω γιατί εκεί που βρίσκομαι σημαίνει ότι είμαι ένας άνθρωπος με μεγάλη σοβαρότητα, αν και είναι ντροπή που το λέω, αλλά έτσι κρίνουν οι συνάδελφοι μου πρόεδροι, ότι είμαι σοβαρός. Ακούστηκε ότι θα ελεγχθεί μέχρι και ο ερασιτέχνης, κάτι βέβαια που δεν ισχύει και δε μπορεί να γίνει. Με τον κ. Λιμπάντζη είχαμε πάντα άψογη συνεργασία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Θα ήθελα όμως να μάθω που τα βρήκαν όλα αυτά και γιατί θέλουν να κάνουν κακό στην ομάδα. Δε θα προσθέσω τίποτα άλλο.
Εμείς θέλουμε την Κέρκυρα ενωμένη για να τα καταφέρουμε. Είμαστε λίγοι και δε μπορούμε να είμαστε χωρισμένοι. Η προσπάθεια είναι κοινή και αυτή τη φορά θέλουμε στήριγμα από όλη την Κέρκυρα. Είναι μονόδρομος για να πετύχουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου