Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκίνησε η προετοιμασία της Βολίδας που έχει υψηλούς στόχους και τη νέα περίοδο


Το επόμενο σκαλοπάτι...

Με όνειρα, φιλοδοξίες αλλά πάντα σε κλίμα χαμηλών τόνων ξεκίνησε η αγωνιστική περίοδος για την Κυπελλούχο Ελλάδας Ερασιτεχνών 2009, Βολίδα Αχιλλείων με την πρώτη συγκέντρωση να γίνεται χθες το απόγευμα στο γήπεδο του αθλητικού κέντρου Καστελλάνων Μέσης.
Παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοίκηση της Κερκυραϊκής ομάδας δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με ανάλογη πορεία και την εφετινή χρόνια ενώ δεν κρύβουν ότι η πρόσφατη κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, τους επιτρέπει να κάνουν όνειρα ακόμη και για το βήμα παραπάνω, χωρίς πάντως η άνοδος να γίνει αυτοσκοπός αφού όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της Βολίδας, το βάρος θα πέσει κυρίως στις υποδομές.
Ανακοινώθηκαν έξι μεταγραφές: Ιωσήφ Ζάχος (ΠΑΣ Πρέβεζα), Αλέξης Κονισπολιάτης(Όλυμπος), Στάθης Μπαντούνος(Ολυμπιάδα Καρουσάδων), Χρήστος Αρμένης(Ολυμπιάδα Καρουσάδων), Κώστας Μικάλεφ(Κρόνος Αργυράδων), Γιώργος Γκόρος(ερασιτέχνες ΑΟ Κέρκυρα).
Εκ μέρους της διοίκησης ο γενικός γραμματέας Σπύρος Καρδακάρης τόνισε: « Η Βολίδα ξεκινά την προετοιμασία με σκοπό να παρουσιαστεί πανέτοιμη στη διάρκεια του χειμώνα αλλά κυρίως την άνοιξη, για να επαναλάβει αν είναι δυνατόν τις περσινές επιτυχίες και ίσως κάτι παραπάνω. Ευελπιστούμε ότι αν συνεχίσει την ίδια πορεία και δείξει ανάλογη σταθερότητα με την προηγούμενη περίοδο, θα εγκατασταθεί στο μυαλό και στη συνείδηση των φιλάθλων, όχι μόνο των Κερκυραίων αλλά όλης της Ελλάδας, ότι εδώ πρόκειται για ένα φαινόμενο που λέγεται Βολίδα και ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο σωματείο είναι απόλυτα συνεπείς, με τα λόγια τους να γίνονται έργα και όλοι μαζί προσπαθούν πραγματικά για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό.
Η ομάδα εφέτος θα ρίξει μεγάλο βάρος και προσοχή στις υποδομές για αυτόν το λόγο θα υπάρχουν τρεις προπονητές πτυχιούχοι Πανεπιστημίου, όπως συμβαίνει ακριβώς και στη μεγάλη ομάδα. Στόχοι παραμένουν οι ίδιοι. Πιστεύω ότι αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε ξανά το Κύπελλο Ελλάδας, που είναι πραγματικά πολύ δύσκολο, θα κυνηγήσουμε όλους τους υπόλοιπους. Να είμαστε στην πεντάδα του πρωταθλήματος και να διεκδικήσουμε το Κύπελλο και το Σούπερ Καπ της ΕΠΣ Κέρκυρας.
Ανεξάρτητα από το αν έρχεται ή όχι ο κόσμος στο γήπεδο να μας στηρίξει, έχουμε χαράξει την πορεία μας. Έχουμε ανέβει σε αυτό το πλοίο που λέγεται Βολίδα και κοιτάζουμε μεσοπέλαγα πως θα ‘φτάσουμε στη Σμύρνη απέναντι’. Αν θα έλθει ο κόσμος, είναι καλοδεχούμενος. Αν δεν έλθει πάλι τον ευχαριστούμε γιατί προφανώς θα έχει άλλους καλύτερους λόγους από το να ασχοληθεί με τη Βολίδα και τον αθλητισμό κι αυτό είναι θετικό. Αρκεί να έχει να ασχοληθεί με κάτι καλό. Εμείς προτείνουμε να έλθει κοντά μας για ένα δίωρο κάθε δεύτερη Κυριακή και να βλέπει αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη τη στήριξη του κόσμου».

Από τη δική του πλευρά ο Ρομπέρτο Μπολάνο επισήμανε: « Εύχομαι πρώτα από όλα την καινούρια χρονιά να είμαστε απολύτως υγιείς. Βάση για μας είναι η περσινή περίοδος όπου πήγαμε αρκετά καλά οπότε εφέτος έχουμε πάλι τον ίδιο στόχο και πιστεύω ότι σε άψογη συνεργασία με όλη την οικογένεια της Βολίδας θα δώσουμε μεγάλη σημασία στις υποδομές και στην αξιοποίηση ταλέντων της περιοχής. Κύριος στόχος μας είναι η άνετη παραμονή στην κατηγορία και να παίξουμε όσο το δυνατόν γίνεται καλύτερο ποδόσφαιρο. Να το ευχαριστηθούμε εμείς, η διοίκηση που μας στηρίζει και οι φίλαθλοι της ομάδας».


Τέλος, ο Κώστας Σκολαρίκης, εμβληματική φυσιογνωμία της Βολίδας, σημείωσε: « Ελπίζω να τα πάμε καλύτερα από την προηγούμενη σεζόν. Έχουμε βάλει στόχους και μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, μπορούμε με σκληρή δουλειά να ανεβούμε ένα σκαλοπάτι και να διεκδικήσουμε ότι δεν καταφέραμε πέρυσι, την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα είναι πολύ καλή και πιστεύω ότι έχουμε τις δυνατότητες να το πετύχουμε. Θεωρώ πως αν ο κόσμος πιστέψει στην προσπάθεια που γίνεται και συνεχίζει να στηρίζει τη Βολίδα όπως έγινε στον τελικό στο Μεσολόγγι, τότε οι πιθανότητες μας θα αυξηθούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου