Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ξεκινά αύριο με καθυστέρηση 2 ημερών το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας


Στη μάχη ο Γιαννιώτης

Αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας η προγραμματισμένη για την Κυριακή πρεμιέρα του 13ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Ανοιχτής Θάλασσας στην Ιταλία, στο οποίο μετέχει η χώρα μας με επικεφαλής της ομάδας τον Σπύρο Γιαννιώτη και μαζί του τον Αντώνη Φωκαϊδη και τη Μαριάνα Λυμπερτά.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή της Όστια, δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή των αγωνισμάτων των 5 χιλιομέτρων σε άνδρες και γυναίκες αλλά ούτε καν την προπόνηση των αθλητών, καθώς υπήρχαν και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα.
Μάλιστα οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που παρέσυραν τις κερκίδες που είχαν στηθεί από τους διοργανωτές για το αγώνισμα, καθώς και όλο τον εξοπλισμό των αγώνων.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων η διοργάνωση θα ξεκινήσει αύριο όπως ενημέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία και συγκεκριμένα στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν τα 5χλμ.
των γυναικών και στις 15.00 των ανδρών.
Όμως παράλληλα, οι Ιταλοί μετακίνησαν για την Τετάρτη τα αγωνίσματα των 10χλμ., σε μία απόφαση που έχει προκαλέσει την αντίδραση πολλών κολυμβητών. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι, μεταξύ τους και οι εκπρόσωποι της Ελλάδας, έχουν δηλωθεί και στα δύο αυτά αγωνίσματα, οι διοργανωτές καθιστούν σχεδόν... απαγορευτική τη συμμετοχή και στα δύο, αφού ανάμεσά τους μεσολαβούν μόλις 24 ώρες ξεκούρασης (για τις γυναίκες είναι και κάτι λιγότερο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου