Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

ΚΓΣ: Κυρίαρχος σε Πανελλήνιο επίπεδο στο άλμα επί κοντώ στις μικρές ηλικίες


‘Κορυφαίο’ δίδυμο…

«Χρυσές σελίδες» στην ιστορία του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου έγραψαν το Σαββατοκύριακο στις Σέρρες ο Γιάννης Κότσης και η Λορέλα Μάνου στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου Εφήβων - Νανίδων.

Οι νεαροί αθλητές κατέκτησαν την πρώτη θέση στο άλμα επί κοντώ αναδεικνύοντας έτσι τον ΚΓΣ κυρίαρχο στη χώρα μας σε αυτές τις ηλικίες, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για μία ακόμη φορά τη σκληρή και μεθοδική δουλειά του προπονητή τους Παύλου Σκορδίλη και αποδεικνύοντας τέλος και στους πλέον δύσπιστους ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με σπουδαία ταλέντα που θα είναι κρίμα να μη 'προσεχθούν'.

Ο Κότσης το Σάββατο με επίδοση στα 4,80μ δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα με τους αντιπάλους του αφήνοντας δεύτερο και τρίτο στα 4,60μ!
Αυτή που όμως έκλεψε την παράσταση ήταν η Μάνου που σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ 4,10μ ενώ έχασε για λίγο τα 4,20μ επίδοση που θα έχει την ευκαιρία στους σπουδαίους αγώνες που ακολουθούν να τα ξεπεράσει. Και επίσης είναι άξια συγχαρητηρίων αφού ουσιαστικά αγωνίστηκε με μοναδικό αντίπαλο τον εαυτό της και τον πήχη αφήνοντας τη δεύτερη αθλήτρια 45 (!!!) εκατοστά πιο χαμηλά στα 3,65μ…

Μπορεί εύκολα λοιπόν να γίνει αντιληπτό τι δυνατότητες έχουν αυτά τα παιδιά αν και η διαχρονική ταλαιπωρία με την έλλειψη κατάλληλων χώρων άθλησης εξακολουθεί να υφίσταται. Έτσι όσο υπάρχει η εκκρεμότητα δεκαετιών με το «έρμο» κλειστό προπονητήριο του ΚΓΣ, η αισιοδοξία είναι λογικό να μετριάζεται.
Και δεν είναι μόνο το «χρυσό» δίδυμο του επί κοντώ καθώς υπάρχει μία πλειάδα αθλητών με ανοδική πορεία κι ελπιδοφόρο μέλλον όπως η Ναταλία Νικοπούλου(κορασίδα) η οποία στην ίδια διοργάνωση πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο άλμα σε ύψος με επίδοση 1,60μ αλλά και ο Βαγγέλης Μαρτζούκος (παίδας) τερμάτισε 6ος στα 3000μ. με φυσικά εμπόδια συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ με 9'.51''.72.
Επιπλέον σημαντική διάκριση ήλθε και για τη Λουκία Δεληφώτη, αθλήτρια της ΓΕ Θιναλίου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα σε μήκος με επίδοση 5.55μ
Πρωταθλητής τόσο στους Εφήβους όσο και στις Νεάνιδες αναδείχθηκε ο Πανελλήνιος ΓΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου