Δευτέρα 10 Αυγούστου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

Οι Κερκυραίοι αθλητές – αθλήτριες συνεχίζουν τις επιτυχίες μέσα στο 2009


Διεθνείς διακρίσεις...

Στη Μαδρίτη διεξήχθη με επιτυχία το Σάββατο η 7εθνής Μεσογειακή Συνάντηση Στίβου Εφήβων – Νεανίδων με τη συμμετοχή 1 αθλητή-αθλήτριας ανά αγώνισμα από τις χώρες Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Αλγερία, Μαρόκο, Τουρκία και Ελλάδα.

Μία διεθνής διοργάνωση, που δίνει σαφώς ευκαιρίες για αγωνιστικές εμπειρίες στις μικρές κατηγορίες των μεσογειακών χωρών και που φέτος σύμφωνα με τους διοργανωτές ήταν εμφανώς αναβαθμισμένη με την πρώτη συμμετοχή της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Με την Εθνική μας ομάδα αγωνίστηκαν στις νεάνιδες η Λορέλα Μάνου(Κερκυραϊκός) στο επί κοντώ όπου με 3.90μ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ενώ στους έφηβους στο ίδιο αγώνισμα ο Γιάννης Κότσης(Κερκυραϊκός) με νέα ατομική επίδοση 4,90μ κατέλαβε την τρίτη θέση.
Στη γενική βαθμολογία η χώρα μας κατέλαβε την 4η θέση με πρώτη την Ιταλία, 2η την Ισπανία, 3η την Γαλλία, ενώ 5η κατετάγη η Τουρκία, 6ο το Μαρόκο και 7η η Αλγερία.
Αγωνιστικά, οι αθλητές και αθλήτριες τα πήγαν πολύ καλά και ειδικά οι νεάνιδες εντυπωσίασαν, δείχνοντας ότι το μέλλον τους ανήκει.
Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός της Μάνου, κατέκτησαν ακόμη 3 πρώτες θέσεις με τις Παναγιώτα Τσινοπούλου στα 5.000μ βάδην, Χάιδω Αλεξούλη στο μήκος, και Χριστίνα Αναγνωστοπούλου στη δισκοβολία.
Οι υποχρεώσεις των εφήβων – νεανίδων δεν ολοκληρώνονται εδώ, αφού αρχές Σεπτεμβρίου θα έχουμε και το Βαλκανικό πρωτάθλημα της κατηγορίας στο Σχηματάρι.

Επίσης στην Άγκυρα της Τουρκίας διεξήχθη το Σάββατο η Βαλκανική συνάντηση Παίδων – Κορασίδων με τη συμμετοχή τριών Κερκυραίων αθλητών με την Ελληνική ομάδα.
Συγκεκριμένα, η Λουκία Δεληφώτη (ΓΣ Θιναλίων) ήταν 3η στο μήκος με 5.78μ, ο Ευάγγελος Μαρτζούκος(Κερκυραϊκός) 4ος στα 2000μ στιπλ με χρόνο 6.29.30 και η Ναταλία Νικοπούλου (Κερκυραϊκός) 6η στο ύψος με 1.55μ .

1 σχόλιο:

  1. Η σοβαρή δουλειά, με υπομονή και επιμονή, αργά ή γρήγορα φέρμει αποτελέσματα. Και στον Κερκυραϊκό στίβο (ΚΓΣ) και σοβαρή και αξιόλογη δουλειά επιτελείται χρόνια τώρα, εξού και τα αποτελέσματα.... τα οποία αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία όταν αναλογιστούμε κάτω απο ποιές συνθήκες άθλητικών υποδομών επιτελείθται αυτό το έργο... ενώ οι πολιτικοί εξουσίας, ανερυθρίαστα μοιράζουν συγχαρητήρια!!!! μπράβο στα παιδιά, μπράβο στους προπονητές τους, στους γονέις και κηδεμόνες τους, μπράβο στον "Κερκυραϊκό". Πέρρος Νίκος- πρόεδρος Γυμναστών Κέρκυρας (ΠΕΠΦΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή