Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ


Καλογιάννης: «Στηρίξτε μας»…

Ο Σπύρος Καλογιάννης με την ευκαιρία της έναρξης διάθεσης των εισιτηρίων διαρκείας αλλά και της επίσημης παρουσίασης της ομάδας μεθαύριο Παρασκευή (21.00) στο Δημοτικό Θέατρο, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: « Η νέα χρονιά θα είναι συναρπαστική και πολύ δύσκολη λόγω του ότι αποφασίστηκαν πλέι-οφ και πλέι-άουτ με δική μου προτροπή, για ένα καλύτερο πρωτάθλημα με μεγαλύτερη αξιοπιστία. Η δική μας προσπάθεια ως ΑΟ Κέρκυρα θα είναι μεγάλη σε όλους τους τομείς. Έχουμε ξεκινήσει με τον περσινό βασικό κορμό συν την προσθήκη κάποιων ποδοσφαιριστών κι επίσης μέχρι την Παρασκευή που θα γίνει η επίσημη παρουσίαση θα ανακοινωθούν ακόμη 1-2 μεταγραφές. Συνολικά το ρόστερ θα ολοκληρωθεί με τρεις παίκτες ακόμη ώστε να μπορέσουμε να έχουμε μία αξιόλογη παρουσία στο νέο πρωτάθλημα. Εκτός αυτού η φετινή χρονιά έχει μεγαλύτερο οικονομικό κόστος, όχι μόνο λόγω των μεταγραφών και των εξόδων της ομάδας, αλλά παράλληλα κοιτάμε και τις συνθήκες εργασίας των ποδοσφαιριστών. Στο ΕΑΚΚ έχουμε ενημέρωση ότι θα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε από τέλη Αυγούστου και ίσως κάνουμε δύο φιλικά με ομάδες της Σουπερλίγκα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Ακόμη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα Γαζάτικα και θεωρούμε ότι από τις 25 του μήνα θα κάνουμε εκεί προπονήσεις και τέλος στον Πλάντραφο απομένει να τελειώσει η επίστρωση για να τοποθετηθεί το χόρτο και στη συνέχεια να φτιαχτούν αποδυτήρια και να μπει περίφραξη. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Δένδια που έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και μας βοηθά για να φτιάξουμε αυτό το γήπεδο αφού έχει εγκριθεί το ποσό των 250.000 ευρώ για το έργο που θα ξεπεράσει τις 500.000. Επίσης η προσπάθεια θα είναι τέτοια ώστε να παρουσιάσουμε καλύτερη εικόνα από κάθε άλλη χρονιά.
Ζητούμε λοιπόν τη βοήθεια όλης της Κέρκυρας και την πραγματική παρουσία των φιλάθλων, οι οποίοι πρέπει να καταλάβουν ότι θέλουμε αληθινή στήριξη. Κάθε παιχνίδι έχει τρία αποτελέσματα, νίκη, ισοπαλία και ήττα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κερδίζουμε κάθε Κυριακή αλλά αυτό δεν εξαρτάται από τον Καλογιάννη ούτε από κάποιον άλλο. Μόνο από τους ποδοσφαιριστές και τον προπονητή. Η προσπάθεια μας εστιάζεται στο να έχει η ομάδα αυτή την καλύτερη πορεία. Χρειάζεται όμως υπομονή. Εμείς θέλουμε να είμαστε έτοιμοι στις 13 Σεπτεμβρίου και να δείξουμε την πραγματική μας εικόνα στο Βόλο. Μέχρι τότε από πλευράς διοίκησης θα υπάρξει πλήρης ανοχή απέναντι στο ποδοσφαιρικό τμήμα στο οποίο προσπαθούμε να παρέχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ανέσεις. Κάνουμε ότι μπορούμε για μία ομάδα αντάξια της ιστορίας της Κέρκυρας, μία ομάδα που έχει πολύ μεγάλο προϋπολογισμό και γι’ αυτό θέλουμε τη συμπαράσταση των πάντων. Δεν είναι μόνο ο κ. Δένδιας, χρειάζεται η συμπαράσταση και των υπολοίπων βουλευτών και του Νομάρχη και του Δημάρχου κι όλων όσων αγαπούν τον αθλητισμό. Στην προσπάθεια μας αυτή από την 1η έως την 34η αγωνιστική θέλουμε κοντά μας όλο τον φίλαθλο κόσμο της Κέρκυρας».
Στις ερωτήσεις που δέχτηκε οι κυριότερες ειδήσεις που προέκυψαν είναι:
- Για το Εθνικό Στάδιο, υπάρχει υπόσχεση από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Ιωαννίδη ότι θα γίνει δημοπράτηση τον Ιανουάριο για την εκ βάθρων ανακατασκευή του μετά τη λήξη των πλέι οφ αλλιώς ακόμη και σε περίπτωση ανόδου θα υπάρξει πρόβλημα συμμετοχής στη Σούπερλίγκα.
- Για τη διαιτησία σημείωσε ότι παρά το περσινό ανελέητο κυνηγητό, πιστεύει ότι με τις αλλαγές που έγιναν στους πίνακες θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ο ΑΟΚ θα πάρει αυτό που του αναλογεί βάσει της απόδοσης του στο γήπεδο και το πρωτάθλημα θα κριθεί στους αγωνιστικούς χώρους.
- Θα ισχύσει κι εφέτος η δωρεάν είσοδος για τους μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων ενώ παράλληλα ο ΑΟΚ θα κάνει ευρύτερο άνοιγμα στην τοπική κοινωνία με διάφορες εκδηλώσεις.
- Για τον Σουαρέ κατατέθηκε εξώδικο στη ΦΙΦΑ και ταυτόχρονα λύθηκε το συμβόλαιο με υπαιτιότητα του ποδοσφαιριστή και με την πρόβλεψη ότι μέχρι τέλους του συμβολαίου του αν έλθει στην Ελλάδα σε άλλη ομάδα, ο ΑΟΚ θα δικαιούται αποζημίωση. Έτσι απελευθερώνεται μία θέση ξένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου