Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ

‘Μπαμ’ με Τσίγκα!

Σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή προχώρησε σήμερα ο ΑΟ Κέρκυρα ο οποίος μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις συμφώνησε για τα επόμενα 2 χρόνια με τον Θανάση Τσίγκα που αναμένεται να ανεβάσει κατακόρυφα την ποιότητα της γραμμής κρούσης.

Ο 27χρονος επιθετικός αποτελούσε το «μήλον της έριδος» για πολλές ομάδες της κατηγορίας (ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Ολ. Βόλου) όταν έγινε γνωστό πριν λίγες ημέρες ότι δε βρίσκεται στα πλάνα του τεχνικού της Λάρισας, Μαρίνου Ουζουνίδη. Οι συντονισμένες όμως κινήσεις και η επιθυμία των ανθρώπων του ΑΟΚ για την απόκτηση του έγειραν την πλάστιγγα κι έπεισαν τον Έλληνα στράικερ να έλθει στο νησί.
Ο Τσίγκας γεννήθηκε στο Αριστεινό του Έβρου στις 20 Σεπτεμβρίου 1982, έχει ύψος 1,86 και ξεκίνησε την καριέρα του στον Πανηλειακό το 2000. Το 2004 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τα δικαιώματά του και τον παραχώρησε δανεικό στην Καλλιθέα (2004-06), και στη συνέχεια στον ΠΑΟΚ (2006-07 α') σαν αντάλλαγμα στην μεταγραφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, όμως το χειμώνα του 2006 ο Τσίγκας επέστρεψε στην Παιανία. Ενάμιση χρόνο μετά και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2008 έφυγε για τον Ατρόμητο μιας και σ' αυτό το χρονικό διάστημα δεν κατάφερε να πείσει για την αξία του. Το καλοκαίρι του 2008 συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Λάρισας από όπου έμεινε ελεύθερος. Ο Τσίγκας όπως και όλοι οι νεοαποκτηθέντες θα αγωνιστούν στο μεθαυριανό φιλικό (20.00) με τον Παναθηναϊκό.

Μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, το ζητούμενο είναι η ηρεμία και η σωστή διαχείριση της αναμφίβολης πίκρας που προκάλεσε η ήττα από τον Βισαλτιακό, όμως δε χρειάζεται καταστροφολογία. Ο κύριος και βασικός στόχος ήταν και παραμένει το πρωτάθλημα. Οι λόγοι για την κακή παρουσία στη Νιγρίτα σίγουρα απασχολούν τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές που καλούνται να διορθώσουν τις αδυναμίες που παρουσιάστηκαν, αν θέλουν ο ΑΟΚ να είναι ανταγωνιστικός και μέσα στη διεκδίκηση της ανόδου στη Σούπερλίγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου