Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ




ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Εγκρίθηκε το σχέδιο ανακατασκευής του ΕΑΚ, ξεκινούν τον Ιούνιο οι εργασίες.

Κι εγένετο θαύμα !

Μετά από μισό και πλέον αιώνα ζωής – ολοκληρώθηκε το 1955 – το Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας αλλάζει μορφή! Χθες το απόγευμα «έπεσε» και η τελευταία απαραίτητη υπογραφή, αυτή του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά και τις πρώτες μέρες του Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες ανακατασκευής.

Προς το τέλος του 2010 λοιπόν κι εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά, ο ΑΟ Κέρκυρα θα μπει στο καινούριο του ‘σπίτι’ που δε θα θυμίζει σε τίποτα το σημερινό απαρχαιωμένο γήπεδο. Θα είναι αμιγώς ποδοσφαιρικό, χωρητικότητας 8.000 θεατών με δυνατότητα αύξησης των θέσεων και θα προσφέρει όλες τις σύγχρονες ανέσεις τόσο στους φιλάθλους όσο και στους αγωνιζόμενους. Θα είναι όλες οι εξέδρες με σκέπαστρο και θα διαθέτει εκτός των αθλητικών εγκαταστάσεων και ειδικά διαμορφωμένες σουίτες, χώρους αναψυχής, καφετέρια, εστιατόριο σε ξεχωριστό κτίριο στα παλιά Προπύλαια (πάνω δεξιά στο σχέδιο) ενώ εκεί θα μεταφερθούν τα γραφεία και η μπουτίκ της ομάδας. Ο ΑΟΚ έχει έλθει ήδη σε συμφωνία με τη Βολίδα και την επόμενη αγωνιστική περίοδο και όσο χρειαστεί από την μεθεπόμενη θα χρησιμοποιήσει ως έδρα το γήπεδο Καστελλάνων Μέσης.

Παράλληλα δόθηκε το ‘πράσινο φως’ να ξεκινήσουν και τα έργα στις Αλυκές(Εμπορικό κέντρο) για την κατασκευή του προπονητηρίου στίβου του Κερκυραϊκού που θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων να εγκαταλείψει το ΕΑΚ.

Το χρονικό της ιστορικής συμφωνίας

Το Νοέμβριο του 2006, σε ανύποπτη στιγμή ο Σπύρος Καλογιάννης είχε αναφέρει ότι υπάρχει στο συρτάρι του έτοιμο σχέδιο για τη δημιουργία νέου γηπέδου στο χώρο του ήδη υπάρχοντος. Μετά την επίσημη ανάληψη καθηκόντων νέου Νομάρχη την 1η Ιανουαρίου 2007 από τον Στέφανο Πουλημένο, που είχε ως κεντρικό προεκλογικό σύνθημα την κατασκευή σύγχρονου γηπέδου για τον ΑΟΚ, οι δύο άνδρες ήλθαν σε επαφή προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός. Αυτό συνέβη με εντελώς αθόρυβες κινήσεις, ο φάκελος συμπληρώθηκε πέρσι τέτοια εποχή και προωθήθηκε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην οποία ανήκουν οι εγκαταστάσεις. Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, είδε εξ’ αρχής με καλό μάτι την προσπάθεια και ζήτησε από τον επικεφαλής των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου να κάνει αυτοψία, για το αν υπάρχουν οι προοπτικές να προχωρήσει το μεγαλεπήβολο σχέδιο. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε και διαπιστώθηκε ότι όντως το ΕΑΚ έχει φτάσει στα όρια του και χρειάζεται επειγόντως κάτι να γίνει. Ταυτόχρονα η πρόσφατη υπουργοποίηση του Νίκου Δένδια ήλθε ως ‘θείο δώρο’ αφού βρέθηκε ακόμη ένας μοχλός πίεσης μέσα στην κυβέρνηση ώστε επιτέλους να αποκατασταθεί μία διαχρονική αδικία που υφίσταται η Κέρκυρα. Μετά την ολοκλήρωση του master plan και της περιβαλλοντικής μελέτης, ο φάκελος κατέληξε στο ΥΠΕΧΩΔΕ, όπου χθες γράφτηκε το θαυμάσιο τέλος με την έγκριση ανακατασκευής του ΕΑΚ. Τα προσεχή εικοσιτετράωρα θα δοθεί και πανηγυρική συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες που αφορούν τον τεχνικό τομέα αλλά και τη χρηματοδότηση του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου