Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΚΙΚ ΜΠΟΞΙΝΓΚ




















Κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες έγινε
η χειμερινή προετοιμασία του ΑΣ Σπάρτακος

Εκπαίδευση για τολμηρούς !


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια χειμερινή εκπαίδευση του Α.Σ. Σπάρτακου των μάστερ Γ. Αλεξακη -Α. Αλεξακη- Χ. Γκερεκου. Από τις 2-6 Ιανουαρίου 2009 στην περιοχή Βωβούσα του εθνικού δρυμού της Βάλια Κάλντα 40 μαθητές εκπαιδεύτηκαν κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες.

Με θερμοκρασία -10 έγινε η ανάβαση στην βουνοκορφή Αυγό με υψόμετρο 2177 μέτρα. Η ανάβαση είχε διάρκεια 7 ώρες με το ύψος του χιονιού να ξεπερνάει τα 2 μέτρα και να καθιστά την προσέγγιση της κορυφής εξαιρετικά δύσκολη. Το άνοιγμα του μονοπατιού ανάλαβαν τα αρχαιότερα και πιο έμπειρα μέλη.

Στο πρόγραμμα της εκπαίδευσης υπήρχε πορεία 7 ωρών με σακίδια στην πλάτη βάρους 15 κιλών κάτω από συνεχή βροχή. Μέρος της εκπαίδευσης απετέλεσαν:
- το πέρασμα ποταμών με σχοινιά
- τεχνικές προσανατολισμού
- δημιουργία πρόχειρου καταλύματος για την επιβίωση στις ακραίες καιρικές συνθήκες του παγετού και του χιονιού
- αυτοάμυνα σε επίθεση με μαχαίρι
- πρακτική αυτοάμυνα
- τεχνικές απόκρυψης
- διαλογισμός
- πρώτες βοήθειες
- αυτοάμυνα σε επίθεση με στικ.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι αυτές οι εκπαιδεύσεις έχουν ξεκινήσει από το 1982 από τον Κορεάτη grandmaster Lee-Kun-Hwa και γίνονται 2 φορές τον χρόνο, μια χειμώνα και μια καλοκαίρι. Είναι η 48η εκπαίδευση που παίρνει μέρος ο Κερκυραϊκός σύλλογος.

Επίσης προς ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου, ο ΑΣ Σπάρτακος ότι για τον μήνα Μάρτιο έχει προγραμματίσει μία σειρά από ποικίλες δραστηριότητες που είναι:
- αιμοδοσία
- σεμινάριο πρώτων βοηθειών πιστοποιημένο από τον Ερυθρό Σταυρό
- συμμετοχή της αγωνιστικής ομάδας kick-boxing σε διασυλλογικό πρωτάθλημα στην Αθήνα
- καθιερωμένη επίσκεψη στο Άγιο Όρος στην Ιερά μονή Γρηγορίου η οποία μας καθοδηγεί πνευματικά και τέλος
- για τον Απρίλιο ταξίδι στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στην Ουάσιγκτον. Εκεί θα γίνει επίδειξη πολεμικών τεχνών και τα έσοδα θα δοθούν σε νοσοκομείο για ανασφάλιστους. Θα έχουμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα ανατολικής Αμερικής tae-kwon-do.
Επίσης ο μάστερ Γ. Αλεξάκης θα δώσει εξετάσεις για 6ο νταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου