Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΧΑΝΤΜΠΟΛ











ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ


Μόνιμα στους φιναλίστ το 3ο ΓΕΛ

Ένα ρεκόρ κρατά στον σχολικό αθλητισμό το 3ο γενικό Λύκειο Κέρκυρας: για 10 συνεχόμενα χρόνια η ομάδα χειροσφαίρισης των αγοριών συμμετέχει στις τελικές φάσεις των αγώνων Λυκείων Ελλάδας - Κύπρου, γεγονός που κανένα άλλο σχολείο δεν κατόρθωσε μέχρι σήμερα.

Αυτό και μόνο αρκεί για να επιβεβαιωθεί πως η Κέρκυρα ήταν και παραμένει ένα πυρήνας παραγωγής ταλέντων στο άθλημα. Γιατί πως αλλιώς να εξηγήσει κάποιος το φαινόμενο όταν Κερκυραίοι αθλητές αγωνίζονται στα καλύτερα πρωταθλήματα του εξωτερικού (Κώστας Τσιλιμπάρης και Αλέξανδρος Βασιλάκης), 6 συμμετέχουν στην Εθνική ανδρών, 8 αγωνίζονται στην Α1 εθνική κατηγορία, ενώ οι Εθνικές ομάδες Νέων , Εφήβων και Παίδων έχουν στις τάξεις τους αρκετούς ταλαντούχους Κερκυραίους!

Και φέτος η ομάδα αγοριών του 3ου Γενικού Λυκείου πήρε την πρόκριση και συμμετείχε στην τελική φάση που διεξήχθη στην Κατερίνη έχοντας συνοδό προπονητή τον Νίκο Πέρρο. Είχε όμως άσχημη κλήρωση, που την έφερε στον Α όμιλο με αντιπάλους την ομάδας του 2ου ΓΕΛ Νάουσας, το 1ο ΕΤΑΔ Βύρωνα (αθλητικό Λύκειο) και το Λύκειο Εθνομάρτυρα Κυπριανού Λευκωσίας, αντίθετα με τον β όμιλο που το ιδιωτικό Λύκειο Δούκα και το 1ο ΓΕΛ Κιλκίς είχαν να αντιμετωπίσουν τις αδύναμες ομάδες του ΓΕΛ Ρίου και του ΓΕΛ Πολυχνίτου Μυτιλήνης. Έτσι στον Α γύρο έχασε από την Νάουσα 24-21, ήλθε ισοπαλία με τον Βύρωνα 23-23 και ήθελε νίκη με 4 γκολ απέναντι στην Κυπριακή ομάδα για να περάσει με καλύτερο συντελεστή. Πράγματι κέρδισε με 5 τέρματα διαφορά (30-25) για να αντιμετωπίσει στον ημιτελικό τις Σχολές Δούκα.
Μετά από τα 3 δυνατά παιγνίδια σε 24 ώρες, οι Κερκυραίοι μαθητές άντεξαν και αντιμετώπισαν στα ίσα τον Δούκα μέχρι το ημίχρονο (12-12) για να προδοθούν από τις δυνάμεις τους και να χάσουν τελικά 33-22, χάνοντας και το εισιτήριο για τον τελικό. Στον μικρό τελικό συναντηθήκαν με το Κιλκίς, ομάδα που και δυνάμεις είχε και διαβασμένο τακτικά παρουσιάσθηκε με αποτέλεσμα να επικρατήσει της ομάδας της Κέρκυρας με τελικό σκορ 33-27 κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Η ομάδα των αγοριών αγωνίστηκε με τους: Ανδριώτη Δημήτρη, Μιχαλάκη Κώστα, Δούκα Δημήτρη, Σαχίνη Βασίλη, Γουλιαρμή Σπύρο, Ίμερ Σπύρο, Κόντη Αντώνη, Τσίλη Άγγελο, Μεσημέρη Σπύρο, Κυριάκη Μάριο, Σιδηρόπουλο Γιάννη, Κόντη Γιώργο, Κοσκινά Γιώργο, Κρητικό Μιχάλη

Μαζί με τα αγόρια , η Κέρκυρα εκπροσωπήθηκε μετά από πολλά χρόνια και με την ομάδα Κοριτσιών, που συνόδευε η καθηγήτρια Φυσικής αγωγής και προπονήτρια στο αθλητικό σχολείο Κατερίνα Γαϊτάνου. Η κλήρωση την έφερε αντιμέτωπη με την ομάδα της Ν Ιωνίας (4ο Αθλητικό Λύκειο), το οποίο και κέρδισε με 22-8, ενώ έχασε από το 1ο ΓΕΛ Καματερού 20-12 και από το 2ο ΓΕΛ Νεάπολης με 32-8 που έπαιξε στον τελικό με το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης, το οποίο στέφθηκε πρωταθλήτρια ομάδα για 2η συνεχόμενη χρονιά!
Ο απολογισμός είναι σίγουρα θετικός, αφού με την παρουσία τους στην τελική φάση αποκόμισαν αξιόλογες εμπειρίες και την επόμενη σχολική χρονιά, ενισχυμένη η ομάδα και με κορίτσια που θα έλθουν από την τρίτη γυμνασίου, θα έχει πολλές πιθανότητες για διάκριση!

Η αποστολή της ομάδας των κοριτσιών απαρτιζόταν από τις: Κατσιλιάνου Όλγα, Ρουγκέρη Δανάη, Σαούλου Μαρία, Χονδρογιάννη Έλενα, Φαγογένη Ελένη, Παπαδάτου Ελπίδα, Κεστεκίδη Ελένη, Λιτσαρδοπούλου Ελένη, Λιάκουρα Βαρβάρα, Χόφμαν Ζαμίρα , Χυτήρη Μαρία, Τσιριγώτη Χριστίνα.

Για άλλη μια φορά μαθητές, μαθήτριες και προπονητές θέλουν να ευχαριστήσουν καταρχάς τον διευθυντή του 3ου Λυκείου Κέρκυρας κ. Κομιανό, μαζί και τους διδάσκοντες καθηγητές για την βοήθεια και συμπαράσταση στην προσπάθεια τους. Επίσης τον Δημοτικό Σύμβουλο Κερκυραίων κ. Λευτέρη Κουλούρη που φρόντισε και φέτος για την αξιοπρεπή εμφάνιση των ομάδων της Κέρκυρας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου