Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



Μη αποδεκτή η παραίτηση Καλογιάννη


Γεμάτο ανατροπές ήταν το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β'-Γ' Εθνικής με το Σπύρο Καλογιάννη να υποβάλλει την παραίτησή του, η οποία όμως μετά από απόφαση του συμβουλίου δεν έγινε αποδεκτή.

Η σχετική ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο site της διοργανώτριας αρχής αναφέρει: "Μετά το τέλος του σημερινού Συμβουλίου ο κ. Καλογιάννης υπέβαλε την παραίτησή του ως πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου τονίζοντας:
« H εμπιστοσύνη που μου έδειξε το Δ.Σ. με την ομόφωνη εκλογή μου στη θέση του Προέδρου στην οποία ευρίσκομαι επί οκταμήνου και το αίσθημα ευθύνης ως και η προσωπική μου αξιοπρέπεια, δεν μου επιτρέπουν πλέον να είμαι απλός " μάρτυρας " έως θεατής, στα απαράδεκτα δρώμενα στα γήπεδα εντός και εκτός και στο χώρο της διαιτησίας.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας -καταγγελίας προς όλους τους αρμόδιους φορείς και σεβασμό στο πανελλήνιο φίλαθλο κοινό της χώρας, ΥΠΟΒΑΛΛΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΟΥ, στη διάθεση του Συμβουλίου, στο βωμό της κάθαρσης, της διαφάνειας, της ισονομίας, της άμιλλας, της αξιοκρατίας, ΕΝΤΟΣ των αγωνιστικών χώρων, για το καλύτερο και καθαρότερο σήμερα και αύριο του Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου".

Μετά τη δήλωση παραίτησης του προέδρου κ. Σπύρου Καλογιάννη τα παρευρισκόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ομοφώνως εξέφρασαν την αντίρρησή τους και τον διαβεβαίωσαν για την απόλυτη στήριξη στο πρόσωπό του μη γενόμενη ΑΠΟΔΕΚΤΗ".

Στην συνέχεια ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου: " Έγινε αποδεκτή η εισήγηση του προέδρου της Ένωσης κ. Σπύρου Καλογιάννη για τη διεξαγωγή play-off και play- out η οποία θα αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό των ομάδων και θα ισχύσουν από την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Πιο συγκεκριμένα ο τρόπος διεξαγωγής των play-off,θα γίνεται ως εξής: Οι δύο πρώτες ομάδες θα ανεβαίνουν απευθείας στην ανώτερη κατηγορία (Super League). Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν την 3η-4η-5η & 6η θέση θα αγωνίζονται μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (έξι (6) αγωνιστικές, με συντελεστή τέσσερα), για να αναδειχθεί η τρίτη ομάδα που θα ανεβεί κατηγορία. Στα play-out θα υποβιβάζονται η 17η και 18η ομάδα ενώ για την 3η θέση θα αγωνίζονται μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (έξι (6) αγώνες με συντελεστή 4 ) η 16η ,15η και 14η και 13η ομάδα.
- Εγκρίθηκαν οι προτάσεις του Πρόεδρου για την Διαιτησία, οι οποίες θα υποβληθούν στην ΕΠΟ. Πιο συγκεκριμένα η Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ & Γ’ Εθνικής Κατηγορίας θα ζητήσει να ισχύουν από τη νέα αγωνιστική περίοδο τα ακόλουθα:
1. - Οι διαιτητές και οι βοηθοί να προκύπτουν με κλήρωση σε κάθε αγωνιστική που θα διενεργείται από την Ε.Ε.Π. Β' και Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας στα γραφεία της κάθε Παρασκευή. Ο αριθμός των παιχνιδιών στο τέλος της περιόδου να είναι περίπου ισομερής ( Α΄ και Β΄ Γύρο ) , κατά το δυνατόν για όλους τους διαιτητές και βοηθούς.
Οι παρατηρητές να προέρχονται από την αρμόδια Επιτροπή με κλήρωση.
Στην ΚΕΔ να υπάρχει εκπρόσωπος της Ένωσης Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
2. - Ο αριθμός των διαιτητών να είναι διπλάσιος των αριθμών τω συμμετεχόντων ομάδων π.χ. 40 Αντίστοιχα και ο αριθμός των βοηθών 18Χ4=72.
3. Σύσταση Επιτροπής Διαιτησίας Β’ & Γ’ Εθνικής

- Θα συσταθεί τριμελής επιτροπή για τον έλεγχο των γηπέδων για τη νέα αγωνιστική περίοδο 2009-2010 που θα ελέγξει την καταλληλότητα των γηπέδων
- Θα συσταθεί τριμελής επιτροπή η οποία και θα επισκεφθεί τον πρόεδρο της Σούπερ Λίγκα
- Εγκρίθηκαν οι τροποποιήσεις του ΚΑΠ, οι οποίες θα υποβληθούν στην ΕΠΟ.
- Οι τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές θα διεξαχθούν ίδια μέρα και ώρα σε παράλληλη τηλεοπτική σύνδεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου