Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Photo by: STAMATIS KATAPODIS


Απομακρύνθηκε από την 3η θέση ο ΑΟ Κέρκυρα μετά το ισόπαλο 2-2 με τον Ατρόμητο

Μόνο με θαύμα!

Σε ένα από τα συναρπαστικότερα ματς της περιόδου, όχι τόσο από ποιοτικής άποψης όσο από πλευράς εναλλαγής συναισθημάτων και διαμόρφωσης του σκορ, Ατρόμητος και ΑΟ Κέρκυρα αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2, ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά καμία ομάδα δεν επιθυμούσε.
Οι γηπεδούχοι ήθελαν τη νίκη για να πανηγυρίσουν, εξασφαλίζοντας και μαθηματικά την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα και ο ΑΟΚ έψαχνε αποκλειστικά το τρίποντο για να μείνει ζωντανός στην καταδίωξη της Καβάλας. Ο Νίκος Παντέλης παρότι γέμισε το χώρο του κέντρου αφήνοντας μοναδική αιχμή τον Γιανιτσανάκη είδε τον Ατρόμητο να ανοίγει το σκορ σε μία ανύποπτη στιγμή και μετά τη συνολική αδράνεια της αμυντικής γραμμής όμως η απάντηση ήλθε το ίδιο αναπάντεχα με την ισοφάριση από τον Σουαρέ. Το πανέμορφο γκολ του Σίλβα που είχε μπει πριν λίγο αλλαγή έφερε προσωρινά χαμόγελα ευτυχίας, τα οποία όμως κράτησαν ελάχιστα λεπτά αφού σχεδόν αμέσως μετά ακολούθησε η επιπόλαιη ενέργεια και αποβολή του Γκουστάβο που δε συγκράτησε τα νεύρα του μετά τα συνεχή σκληρά μαρκαρίσματα του εριστικού Μασάρα. Υποχρεωτικά ο ΑΟΚ έδωσε χώρο, ο Ατρόμητος ανέλαβε την πρωτοβουλία, έφερε το παιχνίδι στα ίσια με το εκπληκτικό φάουλ του Ολιβέϊρα και θα μπορούσε ακόμη και να κερδίσει καθώς είχε δοκάρι στις καθυστερήσεις.
Η κατάσταση πια δείχνει μη αναστρέψιμη με τη διαφορά να ανεβαίνει ξανά στους εννιά βαθμούς και με έξι παιχνίδια να απομένουν, μόνο ένα θαύμα είναι ικανό να αλλάξει τις ισορροπίες. Ο ΑΟΚ πάντως θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό προκειμένου να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις με ψηλά το κεφάλι και στην καλύτερη δυνατή θέση στην τελική κατάταξη.

Η εικόνα του αγώνα
2΄ Έξυπνη μπαλιά του Γιαννιτσανάκη στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων για τον Καπετάνο, πρόλαβε όμως κι έδιωξε με τα πόδια, ο Μιχαηλίδης.
6΄ Σέντρα του Σκόνδρα από δεξιά, ο Καζάκης υπό την πίεση του Κολοτούρου κάνει αδύναμη προβολή πάνω στον Αποστολίδη.
19΄ ΓΚΟΛ 1-0…Μετά τη βαθιά μπαλιά και την αδράνεια της άμυνας ο Καζάκης έβγαλε όμορφη πάσα στον Μπρίτο που με περίτεχνο αριστερό πλασέ, ‘κρέμασε’ τον Αποστολίδη που δίστασε να κάνει έξοδο
21΄ Δυνατό σουτ του Καζάκη πλάγια δεξιά μέσα από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο Αποστολίδης.
35΄ ΓΚΟΛ 1-1…Ο Γιαννιτσανάκης διεκδίκησε ουσιαστικά μία χαμένη μπαλιά, εκμεταλλεύτηκε τη λάθος συνεννόηση Μιχαηλίδη - Σκόνδρα, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Σουαρέ, που είχε ακολουθήσει τη φάση και με ψύχραιμο πλασέ, ισοφάρισε
54΄ Στην εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα, η μπάλα βρήκε στο τείχος και έφυγε κόρνερ δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αποστολίδη.
56΄ ΓΚΟΛ 1-2…Στο γέμισμα του Κολοτούρου, ο Καπετάνος βρήκε τη μπάλα που κατέληξε στον αμαρκάριστο Σίλβα ο οποίος με εκπληκτικό αριστερό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άφησε ‘άγαλμα’ τον Μιχαηλίδη.
58’ Ο Γκουστάβο δέχεται αντικανονικό μαρκάρισμα από τον Μασάρα και αντιδρά σπρώχνοντας τον με τον διαιτητή να είναι δίπλα και να βγάζει από το τσεπάκι δικαιολογημένα την κόκκινη κάρτα
65΄ Ο Ιωάννου συνδυάστηκε με τον Μελισσά που επιχείρησε εναέριο γυριστό σουτ που κατέληξε στην αγκαλιά του Αποστολίδη.
74΄ ΓΚΟΛ 2-2… Ασύλληπτη απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ολιβέιρα με εξωτερικό φάλτσο, ο Αποστολίδης περιορίστηκε να παρακολουθήσει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα
90+ Σέντρα του Σκόνδρα, ο Καζάκης πήρε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού πριν περάσει άουτ

Εξαιρετική η διαιτησία του Σιδηρόπουλου(Δωδεκανήσου) που έτρεξε πολύ και ήταν συνεχώς κοντά στις φάσεις. Εκτός της δικαιολογημένης κόκκινης στον Γκουστάβο έδειξε κίτρινες στους: Μασάρα, Ολιβέιρα, Νεμπεγλέρα - Τσεμπερίδη, Κολοτούρο.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Μασάρα, Kαζάκης, Ιωάννου (90+ Αποστολόπουλος), Μπρίτο, Νεμπεγλέρας, Σκόνδρας, Φαβάλι (88' Βάσι), Μελισσάς, Καραλής (53' Kαλαντζής).
ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ: Αποστολίδης, Πελαγίας, Βιτουλαδίτης, Κολοτούρος, Μακρυδημήτρης, Κοντοδήμος, Γκουστάβο Τσεμπερίδης(52' Σίλβα), Καπετάνος (68' Μουστόγιαννης), Γιαννιτσανάκης (80' Αθανασιάδης), Σουαρέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου