Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ













ENΩΣΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Ανακοίνωση για επεισόδια


Το Δ.Σ της ΕΠΣ Κέρκυρας, αναφορικά με τα επεισόδια που έγιναν στον πρόσφατο αγώνα της ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα απέστειλε σχετική επιστολή στους: ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα, ΕΕΠ Β’- Γ’ Εθνικής κατηγορίας, Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας, Βουλευτές Ν. Κέρκυρας, ΓΓ Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Νομάρχη Κέρκυρας.

Το περιεχόμενο της επιστολής αναφέρει: « Η κερκυραϊκή κοινωνία και το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο δέχτηκαν για μια ακόμη φορά ένα μεγάλο πλήγμα από συμπεριφορές και πρακτικές που υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τον αθλητισμό γενικότερα και οδηγούν πολλά χρόνια πίσω το ποδόσφαιρό μας.
Με θλίψη αλλά και οργή γίναμε μάρτυρες τραγικών γεγονότων, που διαδραματίστηκαν στην Κέρκυρα την Κυριακή 8 του Μάρτη, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα – ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα, για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας. Γεγονότα που καμιά σχέση δεν έχουν με τις αξίες του αθλητισμού.
Το Δ.Σ της ΕΠΣ Κέρκυρας:
Καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προκλητική και ανοίκεια, σε σχέση με τις αγνές προθέσεις φιλοξενίας που επέδειξε το γηπεδούχο σωματείο μας, συμπεριφορά των λιγοστών, ευτυχώς, δήθεν οπαδών της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα, που καταλύοντας κάθε έννοια σεβασμού στον αντίπαλο επέδειξαν συμπεριφορές που τραυματίζουν ανεπανόρθωτα και αμαυρώνουν την εικόνα του ποδοσφαίρου μας. Οι στάσεις αυτές είναι έντονα καταδικαστέες ιδιαίτερα όταν από αυτές απειλούνται ανθρώπινες ζωές ανύποπτων πολιτών και πολύ περισσότερο μικρών παιδιών, όπως συνέβη την Κυριακή 8 του Μάρτη.
Απαιτεί από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τις Ενώσεις του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, την πολιτεία, αλλά και την ελληνική Αστυνομία, που δεν επέδειξε την οφειλόμενη πληρότητα στην κάλυψη αυτού του αγώνα, να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη διατήρηση της αξιοπιστίας του ποδοσφαίρου μας και την προστασία των αγνών φιλάθλων που γεμίζουν τα ποδοσφαιρικά γήπεδα από την επιθυμία να παρακολουθήσουν και να απολαύσουν αγώνες ποδοσφαίρου.
Ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς της Κέρκυρας και της κυβέρνησης, πέρα από τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες να προχωρήσουν άμεσα στην ουσιαστική αναβάθμιση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας, για να παρέχει τις εγγυήσεις ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής αγώνων, ένα αίτημα που καταντά προσβλητικό για το ποδόσφαιρο του 21ου αιώνα. Η ανάγκη ριζικής επίλυσης του γηπεδικού προβλήματος της Κέρκυρας αναδεικνύεται πλέον επιτακτική μετά τα γεγονότα της Κυριακής. Σε διαφορετική περίπτωση παραμένουν ηθικοί αυτουργοί αυτών των παρακμιακών σκηνών όσοι αμελούν και αδιαφορούν για αυτήν την υποβάθμιση που βιώνουμε στο ποδόσφαιρο της Κέρκυρας.
Συγχαίρει τους κερκυραίους φιλάθλους για τη συμπεριφορά τους στο γήπεδο, που ήταν αντίστοιχη της ιστορίας και του πολιτισμού αυτού του τόπου και έδωσαν με τη στάση τους μαθήματα ποιότητας και ήθους, παρά τις διαρκείς προκλήσεις που δέχτηκαν.
Εκφράζει, τέλος, τη συμπαράστασή του στην ΠΑΕ ΑΟ Κέρκυρα, την επαγγελματική ομάδα του νησιού μας και διαβεβαιώνει ότι στέκεται αρωγός στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει μέσα στους αγωνιστικούς χώρους της χώρας μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου