Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



Ο ΑΟ Κέρκυρα(0-0 στην Καλλιθέα) έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει την Καβάλα


Φρένο στο ‘ΕλΠάσο’

‘Καρνάβαλο με μαύρα’ χαρακτήρισε τον διαιτητή ο Νίκος Παντέλης





Χωρίς νικητή τελείωσε η αναμέτρηση της Καλλιθέας με τον ΑΟ Κέρκυρα αφού οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που άφησε αμφότερους ανικανοποίητους για εντελώς βέβαια διαφορετικούς λόγους.


Οι γηπεδούχοι επιζητούσαν όσο τίποτε άλλο τους τρεις βαθμούς για να απομακρυνθούν από τη ζώνη του υποβιβασμού ενώ αντίθετα ο ΑΟΚ ήθελε το τρίποντο για να μείνει ζωντανός στο κυνήγι της τρίτης προνομιούχου θέσης. Τα σχέδια όμως του Νίκου Παντέλη ανατράπηκαν από πολύ νωρίς καθώς ο Σουαρέ πρόλαβε(!) και είδε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε 19 λεπτά(η πρώτη για διαμαρτυρία και η δεύτερη επειδή παρεμπόδισε την εκτέλεση ενός φάουλ) με συνέπεια ο ΑΟΚ να αγωνιστεί για το υπόλοιπο του παιχνιδιού με 10 παίκτες. Σαν να μην έφτανε αυτό ήλθε και το πέναλτυ που «είδε» ο Δαουλτζής στο 32’ στη μονομαχία Κολοτούρου-Χώνου εντός περιοχής, μία υπόδειξη που εξόργισε όλο τον πάγκο με συνέπεια την αποβολή του Άκη Πανδή. Ο Αποστολίδης έδειξε όμως εξαιρετικά αντανακλαστικά απομακρύνοντας εντυπωσιακά την εκτέλεση του Μαρκόφγκι κι έτσι αποκατέστησε την τάξη μετά το λάθος του διαιτητή που έδειξε και κίτρινες που κόστισαν αφού τρεις ποδοσφαιριστές(Αποστολίδης, Μουστόγιαννης, Νικολόπουλος) έφτασαν στο όριο των τεσσάρων και θα εκτίσουν την ποινή τους (μία αγωνιστική) ως εξής: Οι Αποστολίδης και Νικολόπουλος στο παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής εκτός έδρας με τον Πιερικό ενώ ο Μουστόγιαννης στο παιχνίδι για την 28η αγωνιστική εκτός έδρας με τον Ατρόμητο Αθηνών. Από εκεί και πέρα ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερες συγκινήσεις με την Καλλιθέα να πιέζει και τον ΑΟΚ να προσέχει τα νώτα του, στοχεύοντας να δημιουργήσει κινδύνους με κάποια αντεπίθεση, κάτι που δε συνέβη. Έτσι, αν και κάτω από δύσκολες συνθήκες, χάθηκε μία σπουδαία ευκαιρία να μειωθεί η διαφορά από την Καβάλα που την ίδια ώρα έχανε βαθμούς στην έδρα της(2-2 με Εθνικό).


Απομένουν δέκα αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και η αποκλειστική σκέψη τεχνικής ηγεσίας και ποδοσφαιριστών είναι το να συνεχιστεί η προσπάθεια μέχρι τέλους, ώσπου να εξαντληθούν και οι τελευταίες πιθανότητες. Στην τελική ευθεία της διοργάνωσης, πρώτο και μάλιστα εμπόδιο είναι αυτό του πρωτοπόρου ΠΑΣ Γιάννινα, με τους δύο αντιπάλους να συγκρούονται την ερχόμενη Κυριακή στο παραδοσιακό ντέρμπυ της ΒΔ Ελλάδας.


Ο ΑΟ Κέρκυρα έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Δαουλτζή(Σερρών) και μάλιστα ο Νίκος Παντέλης τόνισε χαρακτηριστικά: ««Έχω χρόνια να δω αυτήν την παρωδία. Ο καρνάβαλος ήρθε ντυμένος με μαύρη στολή, εμείς έχουμε μικρές ελπίδες για άνοδο. Ορισμένες καταστάσεις είναι προδιαγεγραμμένες. Το ματς πρέπει να δείχνεται στην τηλεόραση για να βλέπουν οι μικροί και να μη γίνονται διαιτητές».
Υπάρχει φυσικά και το πρόσφατο προηγούμενο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου με την κατακύρωση του γκολ του Ιωάννου από εμφανέστατη θέση οφσάιτ που δείχνει ότι τα λάθη είναι συνεχόμενα και αφήνουν τη δυνατότητα πολλαπλής ερμηνείας.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σύρος, Τόσκας, Μαρουκάκης - Αποστολίδης, Μουστόγιαννης, Κολοτούρος, Καπετάνος
ΚΟΚΚΙΝΗ: 19' Σουαρέ


Καλλιθέα: Mπαλτιμάς, Σύρος, Κισκαμπάνης, Καραδήμος (30' Χώνος), Νατσούρας, Δημήτρης (78' Γιάμπρουσιτς) Τόσκας, Μαρκόσφσκι, Μαρουκάκης, Νούτσος, Μαρκομιχάλης.
ΑΟ Κέρκυρα: Αποστολίδης, Γκουστάβο, Κολοτούρος, Πελαγίας, Κοντοδήμος, Σουαρέ, Μακρυδημήτρης, Μουστόγιαννης (65' Γιαννιτσανάκης), Καπετάνος (90+ Βιτουλαδίτης), Νικολόπουλος, Σίλβα (46' Τσεμπερίδης).


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Διοίκηση και τα στελέχη του ΑΟ Κέρκυρα ΠΑΕ εκφράζουν τα βαθύτατα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του Δημήτρη Γραικού για τον άδικο και θλιβερό χαμό του.

1 σχόλιο: