Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΕΠΟ: ‘Μπλόκο’ στις συγχωνεύσεις…
Την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου σύμφωνα με την οποία απαγορεύεται η μεταβολή της νομικής μορφής ή της εταιρικής δομής μίας ομάδας προκειμένου να διευκολυνθεί η εκπλήρωση αθλητικών κριτηρίων ή η λήψη άδειας συμμετοχής σε πρωτάθλημα, δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα κάτι τέτοιο περιλαμβάνει
- Αλλαγή έδρας ομάδας.
- Αλλαγή ονομασίας ομάδας.
- Μεταβίβαση μεριδίων-μετοχών μεταξύ ομάδων.
- Συγχώνευση ομάδων με νέα ή την υπάρχουσα ονομασία μίας των ομάδων.
- Απορρόφηση ομάδας από άλλη.
- Κάθε άλλο τρόπο με τον οποίο τουλάχιστον η μία ομάδα κερδίζει το δικαίωμα ανόδου σε κατηγορία πρωταθλήματος.

Επιτρέπεται αντίθετα οποιοσδήποτε από τους ανωτέρω αναφερόμενους τρόπους και διαδικασίες εφόσον ουδεμία από τις εμπλεκόμενες ομάδες κερδίζει με τον τρόπο αυτό άνοδο κατηγορίας πρωταθλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, όταν οι ονομασίες των ομάδων καταργούνται δεν επιτρέπεται η χρήση της ίδιας ή παρεμφερούς ονομασίας από άλλη ομάδα για μία πενταετία.

Επίσης αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (epo.gr) ο Πειθαρχικός Κώδικας της ΕΠΟ, ο ΚΑΠ επαγγελματικών και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ο Κανονισμός Ιδιότητας και Μετεγγραφών, ο Ειδικός Κανονισμός Διαιτησίας, το Σύστημα Διαιτησίας Ποδοσφαίρου, ο Κανονισμός Προπονητών, ο Κανονισμός Λειτουργίας Σχολής Προπονητών, ο Κανονισμός Διαμεσολαβητών, ο Δικονομικός Κανονισμός Λειτουργίας Πειθαρχικών Επιτροπών, ο Δικονομικός Κανονισμός Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών.
Οι Κανονισμοί ισχύουν για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010 (Ενότητα: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ & ΔΙΚΑΙΟ, υποενότητα: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου