Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Βολίδα και ΑΕ Λευκίμμης ενδιαφέρονται άμεσα για την αυριανή ΓΣ της ΕΠΟ



Αλλάζει το Περιφερειακό

Στην αυριανή γενική συνέλευση της ΕΠΟ (10πμ), αναμένεται να κριθεί το μέλλον του πρωταθλήματος της Δ’ Εθνικής Κατηγορίας. Το μόνο δεδομένο είναι ότι αυτό που θα ξεκινήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο θα γίνει σε 10 ομίλους, όπως και αυτό που ολοκληρώθηκε αλλά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την επόμενη ημέρα.
Στη γενική συνέλευση οι Ενώσεις αναμένεται να κάνουν τις προτάσεις τους, ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει στο μέλλον, δηλαδή από την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Σοφοκλή Πιλάβιο να έχει δηλώσει ότι θα υπάρχουν αλλαγές την επόμενη σεζόν.
Πρόθεση της διοργανώτριας αρχής είναι σίγουρα η μείωση των ομίλων, αφού το πρωτάθλημα κοστίζει πολλά λεφτά ενώ δεν πληρώνονται και οι μετακινήσεις. Ο κ. Πιλάβιος έχει τονίσει ότι είναι πολυτέλεια για τη χώρα μας, να έχει 4 εθνικές κατηγορίες με τόσες ομάδες, αλλά είχε σημειώσει ότι οι αλλαγές που θα γίνουν θα περάσουν μέσα από το διάλογο της γενικής συνέλευσης.
Αύριο λοιπόν θα ξεκαθαρίσει το τοπίο κάτι που όπως είναι φυσικό περιμένουν και οι ομάδες για να καταστρώσουν τα σχέδια τους αφού θέλουν εκ των προτέρων να γνωρίζουν την επόμενη ημέρα και το μέλλον αυτής της κατηγορίας.

Δύο τα σενάρια για αλλαγές

Το ένα σχέδιο, κάνει λόγο για οριστική κατάργηση του Περιφερειακού και ενοποίησης με τη Γ’ Εθνική με τη δημιουργία έξι ομίλων, των 20 ομάδων ο καθένας, από την περίοδο 2010-11. Η νέα κατηγορία θα είναι καθαρά ερασιτεχνική και τη ευθύνη διοργάνωσής της θα έχει η ΕΠΟ. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα στη συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστών στη βασική ενδεκάδα και δεν θα αγωνίζονται αλλοδαποί στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Σε ότι αφορά την άνοδο των ομάδων από τα τοπικά πρωταθλήματα, θα γίνεται μέσω αγώνων μπαράζ που θα δίνουν οι Ενώσεις μεταξύ τους.
Παράλληλα, υπάρχει στα «σκαριά» και άλλο ένα σενάριο, που ουσιαστικά θα σημαίνει αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Σύμφωνα με αυτό η Γ’ Εθνική θα διευρυνθεί σε 4 ομίλους, πιθανότατα των 18 ομάδων (σύνολο 72), ενώ κάτι ανάλογο θα ισχύσει και για το περιφερειακό, το οποίο θα μειωθεί σε 4 ομίλους με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια. Αν τελικά οι Ενώσεις αποδεχτούν το δεύτερο σχέδιο, τότε στο τέλος της σεζόν 2009-2010, οι 3 πρώτες ομάδες από τους 10 ομίλους θα κερδίσουν την άνοδο στη Γ’ Εθνική Κατηγορία (συνολικά 30 σωματεία). Όμως επειδή δε συμπληρώνονται οι θέσεις στη μεγαλύτερη κατηγορία, οι 4ες ομάδες από κάθε γκρουπ θα δώσουν αγώνες μπαράζ για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 72 σωματείων. Από τους δυο ομίλους της Γ’ Εθνικής θα υποβιβαστούν 5 ομάδες, ενώ από τις τοπικές ενώσεις οι πρωταθλητές όλης της χώρας θα δίνουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο στη Δ’ Εθνική.
Πριν λίγες ημέρες, το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και πρόεδρος της Επιτροπής της Δ’ Εθνικής Βαγγέλης Τοπολιάτης ανέφερε: «Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για την κατηγορία. Στη γενική συνέλευση θα ακούσουμε τις προτάσεις των εκπροσώπων των Ενώσεων και οι ΕΠΣ θα αποφασίσουν για το μέλλον της Δ’ Εθνικής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου