Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

ΓΚΟΛΦ

Εξαιρετική επιτυχία το “35ο Διεθνές Τουρνουά Κέρκυρας”



Ο Βαγγέλης Γκίνης στους Άνδρες και η Καναδέζα Μάλορυ Αρμστρογκ στις Γυναίκες, ήταν οι μεγάλοι νικητές του 35ου Διεθνούς Τουρνουά Γκολφ Κέρκυρας, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Corfu Golf Club.

Στο 35ο International Amateur Championship έλαβαν μέρος 82 παίκτες από 6 χώρες, μεταξύ των οποίων η εθνική ομάδα Ανδρών της Ελλάδας, που προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί σε δύο μήνες στην Ουαλία.
Ο 23χρονος Βαγγέλης Γκίνης επικράτησε στον τελικό του 39χρονου Σταύρου Παρθένη, αφού στον ημιτελικό απέκλεισε (στην τελευταία τρύπα) τον 21χρονο παίκτη του Ομίλου Γκολφ Κέρκυρας, Αδάμ Κρητικό.

Η φετινή συμμετοχή ήταν η μικρότερη των τελευταίων χρόνων και αυτό λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ειδικότερα την Αγγλία, το νόμισμα της οποίας έχει χάσει πάνω από το 20% της αξίας του. Και, ως συνήθως, η πολυπληθέστερη ομάδα παικτών που έρχεται για το τουρνουά είναι παραδοσιακά η αγγλική.


(φωτό: Ο 21χρονος Κερκυραίος γκόλφερ Αδάμ Κρητικός, σημείωσε το καλύτερο σκορ γύρου (66 χτυπήματα) και βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Παρελίων, Σπύρο Κροκίδη.)

Τέλος, ο Κώστας Τσαούσογλου, ταμίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, δήλωσε για το τουρνουά: «Και φέτος οι συμμετέχοντες στο 35th International Amateur Championship της Κέρκυρας, ξένοι και Έλληνες, έμειναν απόλυτα ευχαριστημένοι από την διοργάνωση. Προσπαθούμε να διατηρούμε μια άριστη εικόνα για το γκολφ στην Κέρκυρα και την Ελλάδα γενικότερα, αλλά και για την φιλοξενία στο νησί, ενώ και φέτος το γήπεδο ήταν σε άριστη κατάσταση».

Χορηγοί του τουρνουά ήταν το ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace και η εταιρία Ktisma.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου