Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

ΚΓΣ: Πέντε αθλητές-τριες με εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στις Εθνικές Ομάδες



"Τα αγαθά κόποις κτώνται"…

Το αρχαίο γνωμικό ταιριάζει απόλυτα με τα αποτελέσματα των αθλητών του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου, στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων που έγινε την περασμένη Κυριακή και Δευτέρα στο στάδιο του Ναυπλίου.

Το ‘γκρουπ’ των αλμάτων, ειδικά στο ύψος, έκλεψε την παράσταση αφού η Ναταλία Νικοπούλου αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Κορασίδες, για τρίτη συνεχή χρονιά ενώ στο ίδιο αγώνισμα η 14χρονη (παγκορασίδα) Κατερίνα Γαστεράτου, στην πρώτη συμμετοχή της σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα και μάλιστα μεγαλύτερης κατηγορίας, ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Και οι δύο αθλήτριες πέρασαν με την πρώτη προσπάθεια το 1.65(η Γαστεράτου κατετάγη δεύτερη γιατί είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια στο 1.60). ενώ πρέπει να τονιστεί ο έντονος συναγωνισμός μεταξύ των 28 αθλητριών που έλαβαν μέρος αλλά και στο υψηλό επίπεδο καθώς για πρώτη φορά 10 αθλήτριες πέρασαν το 1.60! Σημαντικό όσο και ασυνήθιστο βέβαια για διοργανώσεις αυτού του βεληνεκούς ήταν το γεγονός ότι μοιράστηκαν τις δύο πρώτες θέσεις αθλήτριες του ίδιου συλλόγου!
Η τρίτη της παρέας η Αντωνία Δαφνή κατέλαβε την 3η θέση στο άλμα τριπλούν με νέα ατομική επίδοση 11.63μ.
(στη φωτο από αριστερά Αντωνία Δαφνή, Ναταλία Νικοπούλου, Κατερίνα Γαστεράτου με τον προπονητή τους Παύλο Σκορδίλη).
Να σημειωθεί πως η Νικοπούλου και η Δαφνή θα συμμετάσχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων (έως 19 χρονών) που θα διεξαχθεί την άλλη εβδομάδα στις Σέρρες.


Εκτός από τις παραπάνω άλτριες άξια επαίνων ήταν η εμφάνιση του Βαγγέλη Μαρτζούκου, ο οποίος υπό την τεχνική καθοδήγηση του προπονητή του Νίκου Μόσχου, κέρδισε πανεύκολα τα 2000μ με φυσικά εμπόδια, κάτι που δίνει τη χαρά και το δικαίωμα σε πολλούς να τον χαρακτηρίζουν ως διάδοχο του ‘μεγάλου’ Αρσένη Τσιμίνου…
Όλοι οι παραπάνω αθλητές μαζί με τη Λορέλα Μάνου (άλμα επί κοντώ) που έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, θα λάβουν μέρος σε Διεθνείς αγώνες με την Εθνική Ομάδα στίβου.
Ο ΚΓΣ λοιπόν μετρά έως τώρα πέντε αθλητές-τριες που θα φορέσουν τα «γαλανόλευκα» και έπεται η συνέχεια μετά το Εφηβικό Πρωτάθλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου