Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

«6ος Olympus Marathon» - Καταπληκτική η παρουσία των Κερκυραίων δρομέων


Ο μεγαλύτερος αγώνας βουνού της χώρας μας, ο αγώνας που έχει αποκτήσει τεράστια απήχηση και στο εξωτερικό, ο « 6ος Olympus Marathon», κράτησε καθηλωμένο το ενδιαφέρον αθλητών και θεατών την Κυριακή 28 Ιουνίου.

Στη διοργάνωση μετείχαν συνολικά πέντε Κερκυραίοι δρομείς που τηρουμένων των αναλογιών σε έναν τόσο δύσκολο αγώνα με ιδιαίτερα κοπιαστικές απαιτήσεις, τα πήγαν κάτι παραπάνω από περίφημα.

Στο ομαδικό η προσπάθεια του «F & B Aktaion Café Corfu» ήταν εντυπωσιακή με τους Προκόπη Αρκούδη, Βασίλη Αλαμάνο και Καλλικράτη Γκουτόρμπ να καταλαμβάνουν τη 18η θέση σε σύνολο 35 ομάδων με χρόνο 21h 02’ 52’’

Ατομικά ο καθένας στην κατηγορία του είχε τις εξής επιδόσεις:
- Ο Προκόπης Αρκούδης (1966 – αρ. φανέλας 24) τερμάτισε 32ος στη γενική κατάταξη ενώ ήταν 4ος στην κατηγορία Μ40 με χρόνο 6h 09’ 27’’


- Ο Βασίλης Αλαμάνος (1976 – αρ. φανέλας 108) ήταν 138ος στη γενική κατάταξη και 82ος στην κατηγορία Μ με χρόνο 7h 25’ 15’’.



- Ο Καλλικράτης Γκουτόρμπ (1954 – αρ. φανέλας 138) κατετάγη 144ος συνολικά και 6ος στην κατηγορία Μ50 με χρόνο 7h 28’ 10’’

Στο ατομικό έλαβαν μέρος επίσης:
- Ο Γιάννης Μπιρμπίλης (1965 – αρ. φανέλας 668) έφτασε 324ος στον τερματισμό και 116ος στην κατηγορία Μ40 με χρόνο 8h 48’ 15’’
- Ο Γιώργος Τερζής (1956 – αρ. φανέλας 328) ήταν 410ος και 34ος στην κατηγορία Μ50 με χρόνο 9h 36’ 08’’.
Ο κίνδυνος κακοκαιρίας και δύσκολων συνθηκών στον αγώνα, οριακά δεν επιβεβαιώθηκαν, καθώς η κακοκαιρία καθυστέρησε όσο χρειαζόταν αφήνοντας τους αθλητές να διασχίσουν απερίσπαστοι τα μονοπάτια του Ολύμπου. Το πολύ κρύο στις κορυφές ήταν μικρό εμπόδιο, ενώ η βροχή που παρουσιαζόταν κατά διαστήματα, δρόσιζε τους δρομείς κατά την πολύωρη προσπάθειά τους, δυσκολεύοντας παράλληλα κυρίως αυτούς που είχαν μείνει ψηλά.

Η ανατολή του ήλιου στις 6.05 έδωσε τη σκυτάλη στη κόρνα της εκκίνησης, που σήμανε ο γηραιότερος αθλητής που έχει τερματίσει τον αγώνα, ο 75χρονος Γιώργος Ακριβού. Μία πολύ ωραία στιγμή όταν περίπου 600 αθλητές ξεχύθηκαν να κατακτήσουν μέσα από 44 χιλιόμετρα τις κορυφές του Ολύμπου.

Θριαμβευτές του αγώνα, ο Ισπανός Jessed Gispert Hernandez και η Γαλλίδα Corinne Favre που επανέλαβαν τους περσινούς άθλους ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η κατάταξη στους τρεις πρώτους άνδρες και τις τέσσερις πρώτες γυναίκες ήταν η ίδια με τη περσινή.
Πολλοί δρομείς ξεπέρασαν τον εαυτό τους και συνέτριψαν τους ατομικούς χρόνους, ακόμη και κατά μιάμιση ώρα. Υπήρξαν και περιπτώσεις αθλητών που πάντα τερματίζουν σε πολύ καλές θέσεις, κι όμως μπόρεσαν να ρίξουν μισή ώρα το χρόνο τους. 414 δρομείς τερμάτισαν εντός του χρονικού ορίου, ενώ για πρώτη φορά ήταν 4 οι αθλητές που κατέβηκαν τις 5 ώρες. Συνολικά 8 τερμάτισαν ως τις 5:30, 27 ως τις 6 ώρες και 86 κάτω από τις επτά. Οι πτώσεις όπως πάντα ήταν αρκετές και δεν έλειψαν και δρομείς που τερμάτισαν με επιδέσμους, ακόμη και στο πρόσωπο.

Στα καθαρώς οργανωτικά και αγωνιστικά, η διοργάνωση άγγιξε τη τελειότητα. Πρόβλημα υπήρξε σε μη αγωνιστικό θέμα, στα κομπιούτερ, καθώς στάθηκε αδύνατο να εκτυπωθούν τα διπλώματα των αθλητών που τερμάτισαν μετά τις οκτώ ώρες.


Κάτι που ξαναέγινε το 2006, αλλά και στον πρόσφατο Χειμωνιάτικο Ενιπέα, και που δεν έχει διορθωθεί αν και φαινομενικά είναι απλό θέμα. Εξαιτίας μάλιστα αυτού του προβλήματος στους υπολογιστές, οι απονομές άργησαν 35 λεπτά καθώς δεν ήταν δυνατό να εκτυπωθούν τα αποτελέσματα. Πρόβλημα υπήρξε και με το χρονόμετρο που ήταν νεκρό κι έτσι κανείς δεν έβλεπε τον χρόνο όποιου τερμάτιζε. Ακόμη και η επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καθυστέρησε δύο 24ωρα.
Αυτά όμως δεν πτοούν τους λάτρεις της διαδρομής που ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον «7ο Olympus Marathon»…
Δείτε ενδιαφέροντα βίντεο:
http://www.youtube.com/watch?v=O-W2uMU8T8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου