Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΣΤΙΒΟΣ

Αυλαία αύριο στο « 20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων»


Πρεμιέρα με Μάνου...

Αρχίζει αύριο και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή στο Νόβι Σαντ της Σερβίας το «20ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Εφήβων – Νεανίδων» με τη Λορέλα Μάνου να ρίχνεται από την πρώτη μέρα της διοργάνωσης στη μάχη του προκριματικού του επί κοντώ.

Η νεαρή αθλήτρια του Κερκυραϊκού Γυμναστικού Συλλόγου με φετινή επίδοση 4,10μ που αποτελεί και νέο ατομικό ρεκόρ θα διεκδικήσει το απόγευμα(17.15 τοπική ώρα) με αρκετές πιθανότητες την είσοδο της στον μεγάλο τελικό.
Πάντως η πρώτη Ελληνική αγωνιστική παρουσία είναι νωρίς το πρωί της Πέμπτης (09.55) με την Παναγιώτα Τσινοπούλου που μετέχει στα 10.000μ Βάδην.
Λίγο μετά και συγκεκριμένα στις 10.00 αγωνίζεται ο Αντώνης Μάστορας στον προκριματικό του Ύψους ενώ διεξάγεται επίσης ο προκριματικός της σφυροβολίας στον οποίο μετέχει η Ανδριάνα Παπαδοπούλου, (11.30 Α γκρουπ ή 12.40 Β γκρουπ).

Συνολικά η Εθνική μας ομάδα αποτελείται από 5 αθλητές και 5 αθλήτριες καθώς λόγω τραυματισμού δεν θα συμμετάσχει τελικά ο Παναγιώτης Λάσκαρης στο επί κοντώ.
Αναλυτικά η ομάδα αποτελείται από τους :

Εφηβοι
Λυκούργος Τσάκωνας (200μ, ΦΓΣ Σπάρτης)
Δημήτρης Μιχαλέλης (Μήκος, ΓΣ Ελ. Βενιζέλος)
Νίκος Καψής (Μήκος, Απόλλων Πύργου)
Αντώνης Μάστορας (Ύψος, ΓΣ Ηρακλής)
Γρηγόρης Βουτσινάς (3.000μ στιπλ, ΑΟ Πέλωψ Πατρών)

Νεάνιδες
Ανδριάνα Παπαδοπούλου (Σφυροβολία, ΠΑΟ)
Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (Δισκοβολία, ΦΘΙΑ Φαρσάλων)
Παναγιώτα Τσινοπούλου (10.000μ βάδην, Φωκιανός Καρδίτσας)
Λορέλα Μάνου (Επί κοντώ, Κερκυραϊκός ΓΣ)
Μαρία Μερτζανόβα (Ακοντισμός, Μυρμιδόνες Διδ.)

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων - νεανίδων ξεκίνησε το 1946 με την ονομασία «Ευρωπαϊκοί Αγώνες». Από το 1970 μετονομάστηκε σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την φετινή διοργάνωση του Νόβι Σαντ να είναι η 20η στη σειρά.
Οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες έχουν κατακτήσει συνολικά 24 (5 χρυσά, 11 ασημένια, 8 χάλκινα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου