Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ – Ε. ΣΥ. Ν. (παράρτημα Κέρκυρας)


Κοσμοσυρροή στο «Αθλητικό Φεστιβάλ»

Με τις απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων, αναμνηστικών εμφανίσεων (μπλουζάκια- προσφορά του Δήμου Κερκυραίων) έληξε το τουρνουά παιδικών ποδοσφαιρικών ομάδων, που διεξήχθη στον πανέμορφο χώρο της Κάτω πλατείας, παρουσία εκατοντάδων γονέων και κηδεμόνων των μικρών αθλητών, αλλά και πλήθος θεατών, θαμώνων του Λιστόν, που και αυτοί χειροκροτούσαν τις σπουδαίες ποδοσφαιρικές προσπάθειες των συμμετεχόντων!

Μια διοργάνωση που τελείται για τρίτη συνεχή χρονιά, χωρίς την πίεση του ανταγωνισμού, με χαρακτήρα φεστιβαλικό που προέχει η διασκέδαση και ψυχαγωγία των αθλητών κάτω από το σύνθημα «παίζω μπάλα και διασκεδάζω, λέω ΝΑΙ στη Ζωή», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών.


Ο πρόεδρος του τοπικού παρατήματος ΕΣΥΝ, Νίκος Πέρρος, ευχαρίστησε την ΕΠΣΚ για την συνεργασία της, τον Σύνδεσμο Διαιτητών Ποδόσφαιρου Κέρκυρας, παρόντος και του προέδρου της κ. Μέριανου για τη συμβολή τους καθώς και το γιατρό των αγώνων κ. Δαφνή.
Ευχαρίστησε επίσης τους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης, τα παιδιά για την συμμετοχή τους, τους παράγοντες των σωματείων και τους προπονητές τους, ενώ ευχαρίστησε και εξήρε τη συμπαράσταση και συμμετοχή στις εκδηλώσεις της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Κέρκυρας, της ΤΕΔΚ, του Δήμου Κερκυραίων και όλων των Δήμων του Νησιού, καθώς και τα δεκάδες σωματεία πολιτιστικά, αθλητικά, εργατικά που δήλωσαν με κάθε τρόπο την συμπαράσταση τους στην προβολή των αιτημάτων του αντιναρκωτικού αγώνα!


«Το ποδόσφαιρο είναι σχολείο»

…. Με το ποδόσφαιρο μαθαίνουμε τα παιδιά να συνεργάζονται, να προσπαθούν, να σέβονται τους κανόνες, να αναγνωρίζουν την προσπάθεια των άλλων, των αντιπάλων και να προσπαθούν «δουλεύοντας» περισσότερο στις προπονήσεις τους να γίνονται καλύτεροι. Από αυτήν την άποψη, το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικά αποτελεί πρωτογενή πρόληψη ενάντια στις εξαρτησιογόνες ουσίες!», τόνισε με την λήξη του τουρνουά ο αντιπρόεδρος του τοπικού παρατήματος Κέρκυρας του Ενικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) Κώστας Ρούσσινος.

Ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, κ. Προβατάς, δηλαδή του φορέα που συνδιοργάνωσε την ποδοσφαιρική αυτή γιορτή, παραλαμβάνοντας την αναμνηστική «περγαμηνή» για την συμμετοχή της, δήλωσε: «η ΕΠΣ Κέρκυρας συμμετέχει και φέτος στην παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Συνεργάζεται με φορείς που αγωνίζονται ενάντια στην μάστιγα της εποχής που είναι τα ναρκωτικά, με στόχο την ενημέρωση όλο και περισσοτέρων, κύρια γονέων, παραγόντων , προπονητών. Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε πρωτοβουλία προς την σωστή κατεύθυνση»


Αν και ο χαρακτήρας της εκδήλωσης δεν πρόβαλε το αγωνιστικό αποτέλεσμα, για την ιστορία να αναφέρουμε τα αποτελέσματα των «παιγνιδιών»

Α/Α ΑΓΩΝΑ ΟΜΑΔΕΣ σκορ
1ος ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ-ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ 1-0
2ος ΑΟ ΚΑΒΟΣ –ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 4-1
3ος ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ-ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ 5-0
4ος ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ –ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 4-3(πεν)
5ος ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ- ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ 1-0
6ος ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ- ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 1-3
7ος ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ- ΑΟ ΚΑΒΟΣ 3-1
8ος ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ- ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 4-1
9ος ΑΠΣ ΑΕΤΟΣ ΑΓ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ- ΑΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ 1-2
10ος ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ- ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ 0-1
11ος ΑΟ ΚΑΒΟΣ- ΠΑΣ ΜΑΓΙΑ 4-0
12ος ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΤΩΝ- ΑΣ ΒΟΛΙΔΑ 1-2


Και η τελική κατάταξη:
1. Βολίδα
2. Δήμος Παλαιοκαστριτών
3. ΑΟ Κάβου
4. ΠΑΣ Μάγια
5. ΑΠΣ Όλυμπος
6. ΑΕ Φαιάκων
7. ΑΟ Ατρόμητος Στρογγυλής και
8. Αετός Αγ Αθανασίου

Εν μέσω συγχαρητηρίων για την πετυχημένη διοργάνωση, οι μικροί κύρια ποδοσφαιριστές δεν παρέλειψαν να προτρέψουν τους διοργανωτές για το «ραντεβού» την επόμενη χρονιά, παίρνοντας φυσικά τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου