Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ


Αγκάλιασαν οι Κερκυραίοι την ποδηλατοπορεία της Κυριακής

Ένα μεγάλο μήνυμα πέρασαν οι δεκάδες ποδηλάτες που συμμετείχαν στην ποδηλατοπορεία της Κυριακής 10 Μαΐου με αφετηρία την πλατεία Γεωργάκη και τερματισμό το συντριβάνι της πάνω πλατείας.

"Η Κέρκυρα μπορεί και πρέπει να γίνει φιλική προς το ποδήλατο και τον αναβάτη του."
Το μεσημέρι της Κυριακής το μόνο που ακούγονταν στους δρόμους της πόλης, ήταν τα κουδούνια των ποδηλάτων και το χειροκρότημα των περαστικών που χαιρετούσαν έτσι αυτή την προσπάθεια.
Σε μία ανοιξιάτικη και πανέμορφη Κέρκυρα, δεκάδες ποδηλάτες μικροί και μεγάλοι, με φούσκες δεμένες στα τιμόνια απολάμβαναν τους άδειους για την εκδήλωση δρόμους με ένα όνειρο: Να υπάρξουν στην Κέρκυρα δρόμοι αποκλειστικά για ποδήλατα!



Η κοινή τους δήλωση: «Σήμερα η Κέρκυρα έδειξε ότι θέλει πιο ανθρώπινη πόλη. Με μια πρωτοφανή συμμετοχή γύρω στα 600+ ποδήλατα με αναβάτες από όλες τις ηλικίες, φώναξε ΟΧΙ ΠΙΑ ΑΛΛΟ.
ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ, ΡΑΜΠΕΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ.
Η μεγαλύτερη ποδηλατοπορεία που εξελίχθηκε με υποδειγματικό τρόπο με μέση ταχύτητα τα 10χλμ περιμετρικά από την πόλη της Κέρκυρας, έπεισε και τους πιο δύσπιστους ότι ήρθε η ώρα μας, η ώρα του πολίτη που τον σέβεται το κράτος του. Ένα μεγάλο μπράβο μας λοιπόν. Κερδίσαμε τη μάχη αλλά όχι τον πόλεμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου