Σάββατο 16 Μαΐου 2009

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Γιάννης Βαρότσης: Ο πρόεδρος της Βολίδας αποκρυπτογραφεί τη φιλοσοφία της ομάδας του


« Αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς »

Μόνο τυχαία δε μπορεί να χαρακτηριστεί η εκπληκτική πορεία της Βολίδας που ‘ζει και αναπνέει’, αποκλειστικά για το μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Ερασιτεχνών με αντίπαλο τον Ασπρόπυργο το Σάββατο 30 Μαΐου(17.30) στο Μεσολόγγι.

Η ομάδα – εκπρόσωπος του Δήμου Αχιλλείων πρόκειται για ένα σοβαρό και οργανωμένο σωματείο σε όλα τα επίπεδα, με ιδιόκτητο γήπεδο-στολίδι, ανθρώπους χαμηλών τόνων στη διοίκηση, ανερχόμενο με εξαιρετικά πρώτα δείγματα γραφής προπονητή (Μπολάνο), πλούσιο έμψυχο υλικό και ασφαλώς με γερές υποδομές έχοντας δεκάδες παιδιά εγγεγραμμένα στις ακαδημίες.

Απόλυτα δικαιολογημένο το ενδιαφέρον λοιπόν του φίλαθλου κόσμου σε όλη την Ελλάδα να μάθει πως κατάφερε η Βολίδα, σχεδόν αθόρυβα, να φτάσει στον τελικό και να μονοπωλεί τις συζητήσεις στα ποδοσφαιρικά στέκια.
Ο καταλληλότερος άνθρωπος φυσικά να εξηγήσει το μυστικό της επιτυχίας και να μιλήσει για όλα τα θέματα που αφορούν τη Βολιδα είναι ο πρόεδρος Γιάννης Βαρότσης, ο οποίος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει αναδειχθεί ως ο κορυφαίος παράγοντας του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου τις δύο τελευταίες σεζόν στην καθιερωμένη ετήσια ψηφοφορία της εφημερίδας "Κερκυραϊκά Σπορ'.

- Η Βολίδα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με την εξαιρετική της πορεία. Πως φτάσαμε όμως στη σημερινή απόλυτη αναγνώριση και αποθέωση της ομάδας σας;
« Εμείς πιστεύουμε ότι οι ομάδες χτίζονται όπως ακριβώς συμβαίνει και στην προσωπική μας ζωή, στην οικογένεια μας, στη δουλειά μας. Η ομάδα μας δεν είναι τωρινή. Έχει βάλει τις βάσεις εδώ και 20 χρόνια με ακαδημίες ώστε τα παιδιά του Γαρούνα και της γύρω περιοχής να αποκτήσουν ποδοσφαιρική παιδεία και ήθος, να αγαπήσουν την ομάδα και το χωριό τους. Φτιάξαμε κι ένα γήπεδο ιδιόκτητο με προσωπική εργασία των ανθρώπων της ομάδας που αγαπάνε πάρα πολύ αυτό που κάνουν. Βέβαια την ομάδα δεν τη χώραγε πλέον το χωριό και με την ευκαιρία που δόθηκε από τον τότε δήμαρχο Αχιλλείων, Στέφανο Πουλημένο που έχτισε αυτό το στολίδι, το δημοτικό γήπεδο Καστελλάνων, είχαμε πει να κάνουμε μία συνεργασία με τον Άρη Μέσης για να δημιουργήσουμε μία ομάδα που να εκφράζει όλο το δήμο και να είναι ένα ισχυρό συγκρότημα. Η συνεργασία όμως απέτυχε κι έτσι ξεκινήσαμε πάλι από την αρχή να χτίζουμε την ομάδα με τη δική μας φιλοσοφία».

- Πως αναλύεται αυτή η φιλοσοφία;
« Η ομάδα μας διατηρεί χαμηλούς τόνους και δουλεύει συλλογικά. Έχοντας πάντα τη συμπαράσταση στην προσπάθεια από τον δήμο, με πρωτεργάτη το δήμαρχο μας κ. Καρύδη αλλά και τη στήριξη όλης της περιοχής, εργαζόμαστε συλλογικά για να παράγουμε σοβαρό και σωστό έργο και να προσφέρουμε στην κοινωνία της περιοχής μας, κάτι που βγαίνει μέσα από την ψυχή μας. Σε αυτό που αγαπάμε να δώσουμε ότι περισσότερο μπορούμε και με όσο καλύτερο τρόπο γίνεται γιατί εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, είμαστε ερασιτέχνες και μας ενδιαφέρει πρώτα να δώσουμε ήθος στα παιδιά που μεγαλώνουν κοντά μας. Όλοι λοιπόν στην οικογένεια της Βολίδας δουλεύουμε συλλογικά, κανείς δεν είναι πιο πάνω από τον άλλο και προκύπτει το ανάλογο αποτέλεσμα. Δουλεύοντας πάνω σε αυτές τις βάσεις, βρίσκονται συνεχώς άνθρωποι που βλέπουν τι κάνουμε και μας αγκαλιάζουν, δίνοντας μας και ψυχική δύναμη να αγωνιζόμαστε και να προσπαθούμε. Βέβαια μέσα σε όλα αυτά υπάρχουν οι χαρές και οι λύπες όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και γενικά στον αθλητισμό».

- Και τώρα ο τελικός, η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της Βολίδας.
« Είναι επιτυχία που φτάσαμε στον τελικό. Ένα παιχνίδι είναι και πιστεύω ότι θα το διεκδικήσουμε επί ίσοις όροις, ανεξάρτητα του ότι το μπάτζετ του Ασπροπύργου που ανέβηκε στη Γ’ Εθνική πλησιάζει – σύμφωνα με ότι ακούγεται – το 1 εκατομμύριο ευρώ! Εμείς απέχουμε πάρα πολύ από αυτά τα νούμερα, δεν υπάρχει ένας βασικός χρηματοδότης αλλά πολλοί που βάζουν από λίγο κι ευτυχώς που συμβαίνει αυτό γιατί με αυτόν τον τρόπο η ομάδα μας θα έχει μέλλον. Έτσι μπορούμε να προχωράμε την ομάδα σε σωστές βάσεις και να τη χτίζουμε συνεχώς, για να μη γίνουμε ποτέ…φωτοβολίδα. Η Βολίδα είναι σκέτη…Βολίδα! Πάει προς την κορυφή».

- Όταν ξεκινούσε η χρονιά πιστεύατε ότι η Βολίδα μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά;
« Μέσα από τη δουλειά που κάνουμε τα τελευταία χρόνια, προσπαθούμε πάντα να δικαιωθούμε όσο περνά ο καιρός. Κι επειδή η ομάδα στήνεται με ορίζοντα μακροπρόθεσμο και όχι βραχυπρόθεσμο, πιστεύαμε στην εξέλιξη της και την ανοδική πορεία γιατί κάθε χρόνο προσπαθούμε να αφαιρέσουμε και να προσθέσουμε εκείνα τα στοιχεία που χρειάζεται για να προχωρήσει και να φτάσει ψηλότερα. Από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος ήμασταν στις πρώτες θέσεις και προσπαθήσαμε να κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις έτσι ώστε να βρούμε εντός και εκτός νησιού κάποιους μεγαλύτερους παράγοντες – επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να δώσουν το κάτι παραπάνω για να μπορέσει η ομάδα να ανέβει ένα σκαλοπάτι. Αυτό δεν το καταφέραμε και προχωρήσαμε μέχρι εκεί που μπορούσαν να φτάσουν οι δυνάμεις μας, μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας. Συνεχίσαμε όμως στο κύπελλο που βέβαια δε μας στοιχίζει οικονομικά και είχαμε αυτή την καλή πορεία. Το κύπελλο το διεκδικούσαμε από την αρχή και θέλαμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

- Έχετε προχωρήσει σε σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο;
« Για την επόμενη χρονιά επειδή αναμένεται αναδιάρθρωση των κατηγοριών, θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε στην πρώτη πεντάδα ομάδων που, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο, θα συνεχίσουν στη νέα κατηγορία που θα αναβαθμιστεί. Έτσι θα μπορέσουμε να ισχυροποιηθούμε και να σταθεροποιηθούμε σε αυτόν το χώρο κι από εκεί και πέρα ότι άλλο προκύψει καλώς να έρθει. Αυτοσκοπός όμως δεν είναι ο πρωταθλητισμός. Θέλουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας, στην κοινωνία μας και στην Κέρκυρα μας, τον πολιτισμό μέσα από τον αθλητισμό. Αν κάποιο παιδί μπορέσει και αναδειχθεί κι από τις ακαδημίες βρεθεί σε μία μεγάλη ομάδα, θα είναι χαρά μας. Επαναλαμβάνω ότι είμαστε ερασιτέχνες παράγοντες κι όχι επαγγελματίες. Οι οικονομικές δυνατότητες του σωματείου δεν είναι για να μιλάμε για άλμα σε επίπεδο επαγγελματικών ομάδων εκτός εάν, με αυτό το έργο και την προσπάθεια μας, βρεθούν άνθρωποι που θα βοηθήσουν. Κάποιοι έχουν υποσχεθεί πως θα το κάνουν αλλά αν μείνουμε στα λόγια κινδυνεύουμε να διαλύσουμε την ομάδα. Η ομάδα πρέπει να λειτουργεί κανονικά, άξια και με σεβασμό απέναντι σε όλους και να προχωρά και να ζει το ταξίδι, αυτό το όνειρο!».
- Θα συνεχίσετε τη συνεργασία με τον προπονητή των επιτυχιών, Ρομπέρτο Μπολάνο;
« Όπως δείξαμε τα τελευταία χρόνια η φιλοσοφία μας είναι να έχει ως γνώμονα το ήθος κάθε ανθρώπου που έρχεται στην ομάδα μας και βέβαια την εργατικότητα και τις γνώσεις του. Γι’ αυτό κιόλας μετά την επιτυχημένη παρουσία του προηγούμενου προπονητή Πάρι Πουλή που πήρε το πρωτάθλημα Κέρκυρας, δώσαμε τη δυνατότητα στο Ρομπέρτο Μπολάνο ο οποίος ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία μας να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Θέλουμε να τον ευχαριστήσουμε για την εξαιρετική συνεργασία, μας έφτασε πολύ ψηλά κι ελπίζουμε στη συνέχεια να παραμείνει στην ομάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό μας Ανδρέα Δούση που αν δε συνεχίσει το ποδόσφαιρο επιθυμία μας είναι να είναι κοντά μας από άλλο πόστο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου